Prima   -  Noutăți - ADR Centru oferă suport raionului Șoldănești în domeniul planificării strategice

ADR Centru oferă suport raionului Șoldănești în domeniul planificării strategice

   
07.09.2012   1329 Accesări  

Pe data de 6 septembrie 2012, la Consiliul raional Șoldănești, a avut loc cel de-al doilea atelier de lucru din cadrul programului de Planificare participativă la nivel intercomunitar pentru managementul integrat al deșeurilor solide în raionele Șoldănești, Rezina și Florești.

La atelier au participat echipa de scriere a Strategiei de Dezvoltare Socio-Economică a raionului Șoldănești, condusă de vicepreședintele raionului Svetlana Rotundu, șeful Inspecției Ecologice din raion, Leonid Paierele, și trei primari desemnați în cadrul atelierului anterior: Alexandru Tinică (Șoldănești), Valeriu Lopaci (Parcani) și Nadejda Muștuc (Chipeșca).

Participanții au formulat obiectivele și măsurile necesare unui sistem eficient de management al deșeurilor, au identificat actorii din sistem și rolurile lor. Aceste informații vor servi ca bază pentru capitolul Managementul Deșeurilor din Strategia de Dezvoltare Socio-Economică a raionului Șoldănești, cât și pentru o abordare comună la nivel inter-raional.

Această inițiativă este sprijinită de către ADR Centru, ADR Nord și GIZ (Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei), prin implicarea unei echipe de masteranzi din cadrul Centrului pentru Dezvoltare Rurală al Universității Humboldt din Berlin.

În perioada următoare vor fi organizate astfel de ateliere de lucru în Florești și Rezina, iar apoi la nivel inter-raional. Ca rezultat final se dorește a fi elaborată o Strategie comună în domeniul managementului deșeurilor solide.