Prima   -  Noutăți - Consultări publice pe marginea proiectului final al Strategiei de Comunicare privind Apele de Suprafață și a conceptului Campaniei de comunicare în bazinul rîului Bîc

Consultări publice pe marginea proiectului final al Strategiei de Comunicare privind Apele de Suprafață și a conceptului Campaniei de comunicare în bazinul rîului Bîc

   
10.09.2012   797 Accesări  

În contextul informării publicului larg referitor la necesitatea protecției apelor de suprafață, OT Chișinău a Mișcării Ecologiste din Moldova în colaborare cu Centrul Național de Mediu au inițiat procesul de consultări publice aproiectului Strategiei de Comunicare privind Apele de Suprafață, document elaborat de OT Chișinău a Mișcării Ecologiste din Moldova în cadrul proiectului „Consolidarea Societății Civile din Moldova pentru un Mediu Îmbunătățit” implementat de Milieukontakt International International prin prisma programului MATRA a Guvernului Olandei.

Misiunea Strategiei este comunicarea eficientă cu toți partenerii sociali din districtul hidrografic pentru promovarea unui management integrat al resurselor de apă de suprafață. Totodată, acest document presupune transparență și eficiență, astfel încât partenerii sociali și instituționali să cunoască starea reală și problemele identificate privind calitatea și cantitatea apei în râurile mici și mijlocii și să-și asume responsabilitatea de a informa grupurile țintă referitor la necesitatea și măsurile de protecție a acestora. Pe data de 25 iulie a.c. documentul a fost prezentat publicului larg care a propus modificări și comentarii pentru imbunătățirea conținutului proiectului Strategiei. 

Totodată, în cadrul seminarului, va fi prezentat conceptul campaniei de Comunicare pentru bazinul râului Bîc, obiectivul general al căreia este de a crește gradul de conștientizare și de responsabilizare al grupurilor țintă în vederea protecției resurselor de apă din bazinul râului Bâc.

Astfel, la data de 12 septembrie 2012 se va organiza seminarul de consultări publice pe marginea proiectului final al Strategiei de Comunicare privind Apele de Suprafață și a conceptului Campaniei de comunicare în bazinul râului Bîc. Evenimentul va avea loc în cadrul Summit Events, str. Tighina 49/3, sala New York, cu începere de la ora 10.00.

Menționăm că Agenția de Dezvoltare Regională Centru este membru în cadrul Consiliului de Bazin al râului Bâc.