Prima   -  Noutăți - Suport în planificare strategică pe domeniul Managementului Deșeurilor Solide în raionul Rezina

Suport în planificare strategică pe domeniul Managementului Deșeurilor Solide în raionul Rezina

   
14.09.2012   1252 Accesări  

Un atelier de lucru din cadrul programului de Planificare participativă la nivel intercomunitar pentru managementul integrat al deșeurilor solide a avut loc ieri, 13 septembrie 2012, la Consiliul raional Rezina.

La atelier au participat primari, reprezentanți ai Consiliului raional și ai Inspecției Ecologice din raionul Rezina. Participanții au formulat obiectivele și măsurile necesare unui sistem eficient de management al deșeurilor, au identificat actorii din sistem, importanța și rolurile lor. Aceste informații vor servi ca bază pentru capitolul Managementul Deșeurilor din Strategia de Dezvoltare Socio-Economică a raionului Rezina, cât și pentru o abordare comună la nivel inter-raional: Florești, Șoldănești și Rezina.

Această inițiativă este sprijinită de către ADR Centru, ADR Nord și GIZ (Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei), prin implicarea unei echipe de masteranzi din cadrul Centrului pentru Dezvoltare Rurală al Universității Humboldt din Berlin.

În perioada următoare va fi organizat un atelier de lucru la nivel inter-raional. Ca rezultat final se dorește a fi elaborată o Strategie comună în domeniul managementului deșeurilor solide în raioanele Florești, Șoldănești și Rezina.