Prima   -  Noutăți - Consultantul Superior în proiectul pilot ”Eficiența Energetică”, GIZ Kiev s-a întîlnit la Ialoveni cu directorul ADR Centru

Consultantul Superior în proiectul pilot ”Eficiența Energetică”, GIZ Kiev s-a întîlnit la Ialoveni cu directorul ADR Centru

   
18.10.2012   1306 Accesări  

Consultantul Superior în proiectul pilot "Eficiența Energetică", GIZ Kiev, Fritz Hohnerlei -  arhitect, manager a diferitor proiecte de cercetare în domeniul Eficiența Energetică a Clădirilor în Germania și peste hotare, a vizitat astăzi ADR Centru, unde s-a întîlnit cu conducerea agenției.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre experiența obținută în cadrul domeniului eficiență enegetică și situația proiectelor în implementare din acest domeniu. Fritz Hohnerlei, consultant Superior în proiectul pilot "Eficiența Energetică", GIZ Kiev a relatat despre experiența sa în cadrul proiectelor de eficiență energetică implementate în Ucraina. Totodată, expertul a menționat faptul că este dispus să împărtășească această experiență și în regiunea noastră.

Vizita expertului a fost efectuată în vederea pregătirii setului de documente corelate ulterioarelor lucrări de construcție în cadrul proiectului "Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", datorate fondurilor adiționale acordate de către Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și UE, se preconizează efectuarea unei misiuni de asistență în Republica Moldova.

În Regiunea de Dezvoltare Centru este implementat proiectul-pilot „Îmbunătățirea eficientei energetice a spitalului de la Orhei" . Acest proiecte este finanțat de  Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova".