Prima   -  Noutăți - Recepție finală a platformelor de la Orhei

Recepție finală a platformelor de la Orhei

   
24.10.2012   1440 Accesări  

La Orhei a fost organizată recepția finală pentru obicetul „Platforme pentru depozitarea selectivă a deșeurilor (4+1) în orașul Orhei”. Recepția a fost organizată în localitățile Orhei, Mitoc, Pelivan, Step-Soci și Bolohan.

În calitate de membri ai comisiei de recepție finală au fost Vitalie Colun – primarul orașului Orhei, aplicantul proiectului, Eduard Ungureanu – șef Secție Managementul proiectelor în cadrul ADR Centru, Grosu Vadim – specialist în elaborarea, implementare și monitorizarea proiectelor, Iurie Garștea – manager de proiect, Platon Ion - arhitect șef, r-nul Orhei și Alexandru Èšăranu – arhitect șef, or. Orhei.

Comisia a efectuat vizite în localitățile unde au fost construite platforme și a eveluat calitatea lucrărilor efectuate. În urma vizitelor comisia de recepție a constatat că lucrările sunt îndeplinite conform documentației de proiect. Lucrările la obiectul dat au fost îndeplinite de ÎM „ Servicii Comunal Locative Orhei .

Aplicantul proiectului „Dezvoltarea sistemului de management integrat al deșeurilor solide, inclusiv colectarea separată, reciclarea, crearea poligoanelor” este primăria orașului Orhei. Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea calității mediului ambiant, respectiv a sănătății populației din or.Orhei și localitățile vecine prin extinderea și modernizarea infrastructurii de salubrizare (acumularea selectivă, transportarea și valorificarea deșeurilor. Pentru anul de gestiune 2012 au fost alocați 4 024,2 mii lei conform deciziei CNCDR nr. 10/12 din 27.06.2012 cu privire la repartizarea mijloacelor financiare ale FNDR. Din ei au fost contractați  3 694,56 mii lei, ceea ce constituie 91,81 % din suma totală.