Prima   -  Noutăți - Forumul Economic Moldo-Rus

Forumul Economic Moldo-Rus

   
15.11.2012   2047 Accesări  

Chișinău, 14-15 noiembrie 2012. Peste 200 de agenți economici din Rusia și Republica Moldova, inclusiv regiunea transnistreană, participă la Forumul Economic Moldo-Rus startul căruia a fost dat ieri.

Obiectivul evenimentului este promovarea oportunităților investiționale ale Republicii Moldova. Evenimentul va avea loc în perioada 14-15 noiembrie. Scopul acestuia este de a oferi o platformă viabilă pentru schimbul de informații, discutarea problemelor și perspectivelor dezvoltării cooperării economice bilaterale și consolidarea parteneriatelor între comunitățile de afaceri din Rusia și Moldova.

Din delegația rusă fac parte peste 70 de reprezentanți ai mediului de afaceri, ministerelor și instituțiilor de profil, experți. Totodată, peste 140 de participanți din partea Republicii Moldova au fost înregistrați în calitate de participanți la lucrările forului, inclusiv 26 de întreprinderi din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

În prima zi a Forului au fost organizate 3 grupuri de lucru cu tematică specializată: Investiții – potențial și oportunități; Operațiunile de export-import, probleme și soluții; Cooperarea regională, mecanisme ale Parteneriatului Public-Privat.

Astăzi s-a desfășurat forul economic propriu-zis, la care a luat parte și viceprim-ministrul Valeriu Lazăr, ministru al economiei.

Pe 16 noiembrie, delegații din Rusia vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu oportunitățile investiționale ale Parcului Industrial ”Tracom”, Portului Internațional Liber ”Giurgiulești” și Zonelor Economice Libere din Moldova. Participanții la forul investițional vor avea posibilitatea la solicitare să se documenteze, inclusiv să viziteze obiectivele cu capital de stat, scoase recent la privatizare. Tot pe 16 noiembrie, la Chișinău se va desfășura ședința a 13-a a Comisiei mixte interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică.