Prima   -  Noutăți - Drumul auto „Ulmu-șoseaua Poltava” a fost dat în exploatare

Drumul auto „Ulmu-șoseaua Poltava” a fost dat în exploatare

   
29.11.2012   3468 Accesări  

Locuitorii a 4 localități din raionul Ialoveni vor avea acces la drum nou. Drumul  auto „Ulmu-șoseaua Poltava” a fost dat în exploatare. Un grup de specialiști din cadrul ADR Centru, Consiliului raional Ialoveni, Inspectiei de Stat în Construcții și primăriei Ulmu au participat la recepția finală a obiectului „Drumul auto Ulmu- șoseaua Poltava”. Drumul dat, construit în variantă albă (macadom ordinar) pe o lungime de 4,57 km  fost construit în cadrul proiectului „Îmbunătățirea coeziunii infrastructurii de drumuri regionale R3-E581 în Regiunea de Dezvoltare Centru”. Costul lucrărilor de construire a drumului a fost estimat la 7 403 957,16 lei, dintre care 4 440 010,44 lei au fost alocate din Fondul Național pentru Devoltare Regională  iar 2 963 946,72 lei reprezintă contribuția proprie a Consiliului Raional Ialoveni, in calitate de aplicant. ”

„Am fă­cut recepția finală a obiectului  drumul „Ulmu-șoseaua Poltava”, lucrări ce s-au derulat pe o lungime de 4,57 kilometri. Este un drum foar­te important pentru economia raionului, astfel satele Ulmu, Văsieni și Horodca vor avea acces direct la autostrada Internațională E581, favorizînd astfel redresarea situației social-economice în zona vizată de proiect” a menționat directorul ADR Centru Tudor Meșină.

Primarul satului Ulmu :„ Mă bucur că s-a reușit alocarea resursele financiare necesare pentru a finaliza această lucrare. Se va vedea importanța acestui drum, ca nod de transport, în viitorul apropiat”.

Aplicantul acestui proiect este Consiliul raional  Ialoveni, avînd în calitate de parteneri primăriile Ulmu, Vasieni, Ruseștii Noi.  Proiectul se încadrează în prioritatea 1- reabilitarea infrastructurii fizice; Măsura 1.2:- Reabilitarea și modernizarea rețelei de drumuri existente și a conexiunilor internaționale.
Obiectul general al proiectului este îmbunătățirea situației social-economică în cadrul Regiunii de Dezvoltare Centru prin consolidarea coeziunii infrastructurii rutiere.

 

Pentru a vizualiza fotografii faceți click aici

Evoluția proiectului:

1. Lansarea proiectului de dezvoltare regională „ Îmbunătățirea coeziunii infrastructurii de drumuri regionale R3-E581 in RDC”;

2. Vizită de lucru la proiectul din s. Ulmu