Prima   -  Noutăți - La Costești și Hîncești au avut loc primele seminare în cadrul proiectului Twinning

La Costești și Hîncești au avut loc primele seminare în cadrul proiectului Twinning

   
31.01.2013   1185 Accesări  

La Costești și Hîncești au avut loc primele seminare în cadrul proiectului Twinning. În cadrul acestor seminare, echipa de experți au prezentat notele conceptuale ale proiectelor la care vor lucra. La seminare s-a adunat partenerii din cadrul proiectelor date, reprezentanți ai APL și persoane vizate nemijlocit în cadrul proiectelor.

Astfel, echipa de experți a prezentat proiectele la îmbunătățirea cărora vor lucra în următoarele 6 luni, după care toți au fost antrenați în discuții. Participanții la seminare s-a arătat interesați și au menționat că vor depune eforturile necesare pentru îmbunătățirea la cel mai înalt nivel a acestor proiecte.

Amintim că primii beneficiari ai suportului consultativ în scopul adaptării proiectelor la standarde europene, vor fi autoritățile publice locale din raionului Hîncești în cadrul proiectului „Datorită irigației, o agricultură mai eficientă și sigură" și autoritățile locale ale satului Costești, Ialoveni în proiectul de construcție a casei de ambalare pentru servicii moderne de marketing la export.

În cadrul proiectului „Dezvoltarea capacităților în domeniul dezvoltării regionale în Republica Moldova" UE va aloca mijloace financiare în mărime de circa 1.170.000 €, bani ce vor fi utilizați pentru preluarea experienței statelor europene în domeniul dezvoltării regionale, prin intermediul experților români, francezi și letoni.