Prima   -  Noutăți - Membrii CRD Centru s-a întrunit în prima ședință din acest an

Membrii CRD Centru s-a întrunit în prima ședință din acest an

   
01.03.2013   2238 Accesări  

 

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) și  Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) au întrunit în prima ședință ordinară din acest an membrii Cosiliului Regional de Dezvoltare Centru (CRD Centru). Pe ordinea de zi a ședinței s-au discutat subiecte importante legate de  activitatea CRD Centru pe parcursul anului 2012, Raportul de activitate al ADR Centru pentru anul 2012, prezentarea informației privind proiectele finanțare din FNDR în anul 2013 și privitor la organizarea Forumului de Dezvoltare Regională Centru, (23-24 mai 2013).

La ședință au participat, Valerian Bînzaru, director Direcția Generală Dezvoltare Regională din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, membrii CRD Centru, specialiștii ADR Centru, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale și societății civile, mass-media, etc.

„Vă salut călduros din partea dlui ministru și vă transmit gîndul bun în continuarea tuturor acțiunilor propuse în acest an. Totodată, vreau să menționez că pe parcursul anului 2012 dezvoltarea regională a obținut rezultate bune în toate cele trei regiuni de dezvoltare” a menționat Valerian Bînzaru, director Direcția Generală Dezvoltare Regională din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

           

Directorul ADR Centru, Tudor Mesina, a mulțumit membrilor CRD Centru pentru participare și cooperar, felicitîndu-i călduros cu sosirea primăverii. Totodată, a prezentat raportul de activitate al ADR Centru pentru anul 2012.

Ședința Consiliului Regional de Dezvoltare Centru a fost prezidată de către Vasile Bîtcă, vicepreședinte CRD Centru și  a reunit 30 de membri. 

În cadrul ședinței specialiștii ADR Centru s-au referit, în prezentările lor, atât la rezultatele obținute în 2012, cât și la planurile ADR Centru pentru anul  2013. Lilian Danilov șef Secție planificare strategică și programare, a prezentat rezultatele activității CRD Centru pe parcursul activității de pînă acum. Șeful secției managementul proiectelor, Eduard Ungureanu a făcut o prezentare privind proiectele care vor fi implementate în anul 2013. Tot în cadrul ședinței a fost prezentat conceptul Forumului regional de investiții și inovații, care va fi organizat de ADR Centru, la sfîrșitul lunii mai, anul curent.

Toate proiectele de decizii propuse spre aprobare au fost acceptate în unanimitate de către membrii CRD Centru.

În finalul ședinței reprezentanți de la IDIS Viitorul au făcut o prezentare privind Programul Bunelor Practici ale Autorităților Publice Locale. Programul dat este o competiție pentru toate APL-urile în scopul de a-și face cunoscute bunele practici din localități.