Prima   -  Noutăți - Primul poligon construit pentru depozitarea deșeurilor menajere solide, în Regiunea Centru

Primul poligon construit pentru depozitarea deșeurilor menajere solide, în Regiunea Centru

   
17.05.2013   1977 Accesări  

 

Primul poligon construit pentru depozitarea deșeurilor menajere solide, în Regiunea Centru, a fost recepționat la Telenești.

Poligonul are o suprafață de aproximativ 4,7 ha și va putea deservi pînă 36 mii de locuitori din cele 7 localități :Budăi, Ciulucani, Inești, Bănești, Verejeni din Raionul Telenești, inclusiv orașul Telenești și s. Prepelița din raionul Sîngerei.

Astfel comisia de recepție s-a deplasat la fața locului și a examinat lucrările efectuate. S-a constatat că lucrările la obiectul dat eu fost executate conform documentației de proiect. În calitate de membri ai comisiei de recepție au fost primarul orașului Telenești, Vadim Lelic, șeful secției managementul proiectelor din cadrul ADR Centru, Eduard Ungureanu, arhitectorul-șef al orașului Telenești și managerul de proiect. Invitați în cadrul aceleiași comisii au fost reprezentanți ai serviciilor deconcentrate din Telenești.

Costul total al lucrărilor este de 5 mln 152 mii 174 lei, bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

Poligonul a fost construit în cadrul proiectului „Managementul deșeurilor menajere în localitățile Telenești și Sîngerei”, proiect implementat e Agenția de Dezvoltare Regională Centru și finanțat din FNDR.