Prima   -  Noutăți - Vizite la proiecte investiționale din Regiunea Centru. Cea de-a doua zi a Forumului regional pentru Investiții și Inovații.

Vizite la proiecte investiționale din Regiunea Centru. Cea de-a doua zi a Forumului regional pentru Investiții și Inovații.

   
24.05.2013   1327 Accesări  

În ce-a de-a doua zi a Forumului Regional pentru Investiții și Inovații participanții au avut posibilitatea să viziteze căteva proiecte investiționale din Regiunea de Dezvoltare Centru. Astfel, reprezentanți din Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru și Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est România; Agenția de Dezvoltare Regională Senec-Pezinok, Slovacia; Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru; reprezentanți ai autorităților publice locale din Polonia și Estonia; Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ); Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID); Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) au efectuat astăzi o vizită în cadrul a două proiecte implementate de Agenția de Dezvoltare Centru în raionul Orhei. 

Au fost vizitate proiectele: „Dezvoltarea sistemului de management integrat a deșeurilor menajere solide, inclusiv colectarea separată, reciclarea, crearea poligoanelor”, aplicant, primăria orașului Orhei și proiectul „ Îmbunătățirea eficienței energetice a spitalului regional Orhei.

Oaspeții s-au arătat încîntați de investițiile efectuate în cadrul acestor proiecte și susțin că fiecare proiect implementat aici în regiune, de agenție sau de parteneri, constituie o dovadă a faptului că regiunea este în continuă schimbare și trebuie investiți bani și resurse pentru dezvoltarea ei.

Menționăm că Forumul Regional de Investiții și Inovații în Regiunea Centru și-a deschis lucrările ieri, 23 mai, la Complexul turistic „La Costești” unde au participat peste 150 reprezentanți ai autorităților publice locale, potențiali investitori, partenerii de dezvoltare și membri de ONG-uri.

Mai multe fotografii pe pagina de facebook : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.361016103999083.1073741831.111063225661040&type=3

Primul Forum Regional de Investiții și Inovații în Regiunea Centru și-a deschis lucrările

Galerie Foto