Prima   -  Noutăți - Planificare strategică în domeniul Agriculturii Ecologice

Planificare strategică în domeniul Agriculturii Ecologice

   
04.07.2013   1260 Accesări  

 

          

  Secția Planificare Strategică și Programare a ADR Centru este implicată într-un proces participativ de planificare sectorială în domeniul Agriculturii Ecologice. Principalul obiectiv al agriculturii ecologice este de a obține produse agricole sănătoase și sigure pentru consumatori, avînd în vedere și protecția mediului ambiant. Grupul de Acțiune (GA), format din specialiști din diferite domenii, agricultori și procesatori ecologici, reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. Grupul de Acțiune este creat în cadrul unui proiect implementat de organizația neguvernamentală "People in Need" din Cehia și ghidat de experți și formatori locali și internaționali.

Membrii GA se întrunesc lunar în cadrul atelierelor de lucru, ultimul avînd loc pe data de 28 iunie 2013 la Chișinău. A doua zi, 29 iunie, membri ai GA, dar și agricultori din toată țara, reprezentanți ai ONG-rilor, lucrători științifici, funcționari din ministerul de resort și ai Ambasadei Republicii Cehe în Republica Moldova (cca 100 de persoane) au participat la o vizită de studiu și schimb de experiență la Mănăstirea "Nașterea Domnului" din s. Zăbriceni, r. Edineț.

Participanții au văzut cum este organizată ferma ecologică, ce și cum se produce. De asemenea, în cadrul evenimentului dat, a fost lansat și magazinul electronic "Bio Cămara" cu produse ecologice (www.biocamara.md), inițiativă realizată cu susținerea Ministerului Afacerilor Externe al Republici Cehe prin Programul de Cooperare și Dezvoltare.