Prima   -  Noutăți - MDRC propune migranților moldoveni să participe la implementarea proiectelor de dezvoltare regională

MDRC propune migranților moldoveni să participe la implementarea proiectelor de dezvoltare regională

   
10.07.2013   1091 Accesări  

Reprezentații Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor  împreună cu reprezentanții administrației Regiunii Veneto, Italia au discutat despre Programul de Suport în Inițierea afacerii pentru migranții moldoveni și persoanele reîntoarse în țară, ieri în cadrul unei întrevederi de la minister.

În debutul întîlnirii Svetlana Rogov șefa Direcției relații internaționale și atragerea investițiilor  a vorbit despre misiunea și obiectivele de activitate ale MDRC, iar  Dorin Andros șef al Direcției politică și cooperare regională a completat cu informații despre cadrul instituțional, legal și strategic privind dezvoltarea regională.  De asemenea, oficialii MDRC au prezentat proiectele de dezvoltare regionale implementate în cele trei regiuni de dezvoltare Nord, Centru și Sud, succesele și provocările în acest proces.

La rîndul său, Sandra Rainero, șeful agenției regionale de ocupare a forței de muncă din Regiunea Veneto,  a specificat, în contextul promovării proiectelor de dezvoltare regională, că migranții moldoveni aflați în Italia cît și cei reîntorși ar putea fi încurajați să investească în proiecte de acest gen și să inițieze diferite afaceri în domeniu.       

Totodată, expertul italian, Massimo Chieregato a propus creare programelor și granturilor de către autoritățile locale pentru a încuraja și spori participarea  migranților moldoveni  în proiectele de dezvoltare regională.

Vladimir Lungu, coordonatorul proiectului pentru consolidarea capacităților de gestionare în Republica Moldova, a propus  implicarea autorităților italiene  în informarea despre acest proiect pentru a spori interesul  cetățenilor noștri aflați peste hotare.

La finalul întrevederii reprezentanții MDRC au menționat că este important să promovăm principiile de dezvoltare regională printre reprezentanții diasporei moldovenești de peste hotare, subliniind că  ultimele rezultate din domeniu i-ar putea determina pe migranții reîntorși să participe în comun cu MDRC și Agențiile de Dezvoltare Regională la implementarea proiectelor.

 

10 iulie 2013

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor