Prima   -  Noutăți - Definitivarea Conceptelor Posibile de Proiecte în domeniul Eficiența Energetică a clădirilor publice

Definitivarea Conceptelor Posibile de Proiecte în domeniul Eficiența Energetică a clădirilor publice

   
19.09.2013   1142 Accesări  

     

Pe data de 13 și 18 septembrie curent au avut loc două ateliere de lucru privind eficiența energetică a clădirilor publice, organizate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) și Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru), cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Aceste ateliere de lucru au avut drept scop Facilitarea dialogului între experții din domeniul Eficienței Energetice (GIZ-GOPA) și reprezentanții Conceptelor Posibile de Proiecte (CPP).

Anterior au fost înaintate 3 CPP-uri din fiecare raion care au fost examinate de către experții GIZ-GOPA și, în coordonare cu MDRC, au fost selectate cîte 2 instituții din raion care corespundeau mai mult cerințelor anunțate. Din fiecare raion au fost invitați cîte 2 reprezentanți de la fiecare CPP (managerul/directorul și persoana responsabilă de buna funcționare a clădirii publice respective), precum și managerul energetic.

Cei 4 experți au discutat cu beneficiarii diverse aspecte rezultate din evaluarea inițială a CPP-urilor: detalii despre clădire și utilizarea ei; clarificări legate de economiile de energie și investiții etc., care vor permite experților să-și formeze o imagine mai bună asupra fiecărui CPP pentru a recomanda grupului de lucru includerea acestuia în lista finală a CPP-urilor (pentru care se va elabora, pe parcursul anului 2014, proiectul tehnic).

S-a menționat faptul că lucrările ce țin de eficiența energetică a clădirilor publice necesită investiții foarte mari, iar întreg procesul de la idee la realizare este unul de durată.