Prima   -  Noutăți - Ministrul Dezvoltării Regionale din Estonia, Siim Kiisler, în vizită la ADR Centru

Ministrul Dezvoltării Regionale din Estonia, Siim Kiisler, în vizită la ADR Centru

   
01.10.2013   1230 Accesări  

Astăzi, Ministrul Dezvoltării Regionale, Marcel Răducan și omologul său estonian, Siim Kiisler, se vor afla într-o vizită la Agenția de Dezvoltare Regională Centru. Înaltul demnitar Estonian vine să împărtîșească experianța țării sale în domeniul dezvoltării regionale, dar și să cunoască practicile Republicii Moldova în domeniul implementării proiectelor.

         După amiază cei doi oficiali însoțiți de directorul ADR Centru, Tudor Meșina, se vor deplasa la două proiecte implementate din Regiunea de Dezvoltare Centru și vor vizita citeva locații turistice din împrejurimi.

"Vom vizita regiuni din Republica Moldova și vom convinge pe colegii din Estonia că Republica Moldova este un potențial destul de mare pentru investiții. Și noi suntem cu brațele deschise pentru cei care vin și au de gând să investească în Republia Moldova", a declarat ministrul Dezvoltării Regionale din Moldova, Marcel Răducan.

         Vizita ministrului Estonian în RM se datorează Forumului de afaceri moldo-estonian, organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale din țara noastră, ieri, 30 septembrie.

         La acest forum reprezentanții a circa 40 de companii din Republica Moldova și Estonia au discutat despre ideile de proiecte comune, extinderea cooperării comercial-economice dintre Moldova și Estonia, precum și au identificat oportunități pentru parteneriatele de dezvoltare.

         Datele statistice oficiale arată că Estonia nu intră în topul partenerilor europeni cu care Republica Moldova întreține relații comerciale, având o pondere de sub 1 procent din comerțul total al Moldovei. Prezent la forumul de afaceri, Siim Kiisler, ministrul estonian pentru afaceri regionale spune că fluxul importurilor și exporturilor bilaterale ar putea crește, în special după ce Moldova va deveni membru asociat al UE. După părerea sa, deocamdată este necesară stabilirea unor relații și contacte între oamenii de afaceri din ambele state. Invocând trecutul sovietic comun, demnitarul estonian a încurajat Republica Moldova pe calea sa de integrare europeană.