Prima   -  Noutăți - Raionul Ungheni va fi în fruntea clasamentului localitățor alimentate cu apă potabilă pe republică

Raionul Ungheni va fi în fruntea clasamentului localitățor alimentate cu apă potabilă pe republică

   
22.10.2013   1156 Accesări  

 

Astăzi, 22 octombrie,  Valerian Bînzaru , directorului Direcției generale de Dezvoltare regională a MDRC, reprezentanții  ADR Centru, precum și ai CR Ungheni, împreună cu directorul Î.M. ,,Apă Ungheni" și cei 5 primari, responsabili din cadrul proiectului „12000 cetățeni aprovizionați cu apă potabilă din 12 localități, r. Ungheni" s-au întrunit într-o ședință de lucru în sala Consiliului raional Ungheni.

          În cadrul ședinței s-a analizat gradul de execuție a proiectelor tehnice interne pe localități precum și gradul de execuție a devizelor pe porțiunea de la rezervor pînă la un obiectiv de utilitate publică și posibilitatea racordării unui obiectiv de utilitate publică din localități la sursa de apă potabilă. Responsabilii au vorbit despre finalizarea lucrărilor la lotul 1 și 2, unde s-au respectat toate prevedrile legale și lucrările s-au examinat în termenii stabiliți de contractanți. Deasemnea s-a discutat cu cîștigătorii licitației pentru construcția lotului 3 și 4, unde s-au început și lucrările propriu zis, zilele acestea este necesar de a  obține coordonarea cu S. A. Moldtelecom,  Compania ,,Star Net", Companiile de telefonie mobilă ,,Orange" și  ,,Molldcell", deasemnea proiectul necesită coordonare cu Ungheni - Gaz SRL în raza unde vor fi efectuate lucrările de construcție a apeductului. În scurt timp urmează demararea construcției a 2 ramificații de apeduct cu rezervoare de stocare a apelor, de la stația de tratare din comuna Mănoilești spre mai multe localități din regiune.

Valerian Bînzaru a menționat ca acest proiect pilot implementat la Ungheni, conform sonadajelor, va ridica raionul Ungheni în fruntea clasamentului localitățor alimentate cu apă potabilă pe republică.

         În finalul ședinței s-a decis ca pînă săptămîna viitoare să fie prezentate la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor toate coordonările respective cu agenții sus menționați și listele persoanelor fizice și juridice pe unde va trece apeductul, cu mențiunea că nu au nici o obiecție la construcția apeductului.