Prima   -  Noutăți - Polonia va susține în continuare dezvoltarea regională din Republica Moldova

Polonia va susține în continuare dezvoltarea regională din Republica Moldova

   
06.12.2013   1536 Accesări  

Excelența Sa, Artur Michałski Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Poloniei în Republica Moldova a comunicat că Guvernul Poloniei va susține în continuare Republica Moldova în implementarea politicilor de dezvoltare regională și în parcursul său european. Oficialul a discutat cu ministrul Marcel Răducan despre colaborarea moldo-poloneză, astăzi la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC).

Principalele subiecte de discuție s-au axat pe proiectele implementate, sprijinul experților polonezi în promovarea și implementarea politicilor de dezvoltare regională în țara noastră, precum și inițiativele și provocările pentru perioada următoare. De asemenea, oficialii au identificat activitățile concrete în anul 2014 și care sunt așteptările în urma cooperării dintre părți.

Ministrul Marcel Răducan a mulțumit ambasadorului pentru asistența acordată și a menționat că Polonia continuă să fie partenerul strategic al MDRC în promovarea politicilor de dezvoltare regională. De asemenea, Marcel Răducan a menționat că pe parcursul activității funcționarii MDRC și experții din Polonia au efectuat vizite de studiu contribuind astfel la schimbul de experiențe și bune practici.

Totodată, oficialul MDRC a subliniat importanța și eficacitatea proiectelor implementate cu susținerea programului de cooperare poloneză pentru dezvoltare „Polish Aid" din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

La rîndul său, E.S. Artur Michalski a apreciat realizărileMDRC, reiterînd importanța promovării dezvoltării regionale și investiției în oameni, dezvoltarea capacităților pentru realizarea noilor inițiative, în special la această etapă după ce Republica Moldova a parafat Acordul de Asociere cu UE.

Pe parcursul discuțiilor s-a specificat că activitatea Centrului de informare pentru Administraţiile Publice Locale, creat prin semnarea la 29 iunie 2012 a unui Memorandum de Înțelegere între MDRc și Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei, va fi extinsă.

Reiterăm, activitatea Centrului se concentrează pe consolidarea administraţiei publice locale din Moldova, a instituţiilor neguvernamentale, la fel este responsabil pentru furnizarea informaţiilor privind asistenţa financiară internaţională (inclusiv UE) pentru Guvernul RM, APL şi ONG-urile din Moldova.

4 decembrie 2013

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor