Prima   -  Noutăți - APL-urile din Moldova vor continua să beneficieze de suportul experților polonezi în implementarea proiectelor și atragerea investitorilor străini

APL-urile din Moldova vor continua să beneficieze de suportul experților polonezi în implementarea proiectelor și atragerea investitorilor străini

   
10.12.2013   1051 Accesări  

Centrul de Informare a Autorităților Locale din Moldova, cu sediul la Ialoveni, va beneficia în anul 2014 de suport financiar prelungit din partea Poloniei. Astfel, Centrul va putea să acorde în continuare sprijin autorităților locale și ONG-urile din țara noastră în promovarea implementării unor proiecte și atragerea eventualilor finanțatori.

În contextul, prelungirii finanțării pentru Centrul de Informare din Ialoveni, Marcel Răducan Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Katarzyna Pełczyńska -Nałęcz , Viceministru al Afacerilor Externe al Republicii Polonia au semnat, ieri o anexă la Memorandumului de Înţelegere privind crearea Centrului de informare pentru Administraţiile Publice Locale între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor al Republicii Moldova şi Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polonia (semnat la 29 iunie 2012 la Chișinău).

Anexa prevede prelungirea suportului financiar acordat de partea poloneză prin intermediul programului de cooperare poloneză pentru dezvoltare „Polish Aid" din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, pentru activitatea Centrului de informare pentru Administraţiile Publice Locale.

Marcel Răducan a mulțumit oficialilor polonezi pentru asistența acordată țării noastre în promovarea dezvoltării regionale și implementarea proiectelor, calificînd-o drept una eficientă și coerentă.

La rîndul său, Katarzyna Pełczyńska -Nałęcz a comunicat că Polonia este disponibilă în continuare să susțină Republica Moldova în parcursul său european și în promovarea dezvoltării regionale, iar drept rezultat al întrevederii urmează a fi stabilite activitățile concrete de cooperare și colaborare.

Totodată, Viceministru al Afacerilor Externe al Republicii Polonia a menționat că ulterior parafării la Vilnius a Acordului de Asociere a R. Moldova cu UE există șanse ca țara noastră să beneficieze de sprijin al țărilor membre UE în toate domeniile.

 

10 decembrie 2013

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor

 

Arrow Prev

             

            

Arrow Next