Prima   -  Noutăți - Soluții tehnologice și de proiectare în domeniul aprovizionării cu apă și canalizare (AAC)

Soluții tehnologice și de proiectare în domeniul aprovizionării cu apă și canalizare (AAC)

   
17.12.2013   1734 Accesări  

Astăzi, la Ialoveni, Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) în parteneriat cu compania Construct & Distribuție SRL s-a  desfășurat seminarul "Soluții tehnologice și de proiectare în domeniul aprovizionării cu apă și canalizare (AAC)".

La această întrunire au fost prezenți aproximativ 65 de participant dintre care proiectanți, ingineri, beneficiari ai proiectelor AAC implementate în Rediunea de Dezvoltare Centru (finanțate din FNDR), antreprenori, funcționari publici responsabili de domeniu, operatori de servicii AAC.

Directorul ADR Centru, Tudor Meșina, a salutat interesul participanților de a fi prezenți la o astfel de întrunire și a mulțumit oaspeților din Ucraina și Romînia care au venit să împărtășească din experiența lor de lucru la acest capitol.

Eduard Ungureanu, șef secție Managementul proiectelor din cadrul agenției a prezentat participanților numărul de propuneri de proiect depuse la ADR pe domeniul AAC, aducînd drept exemple și proiectele de success implementate de agenție. De asemenea au fost discutate și deficiențele întîlnite în timpul implementării acestor proiecte, iar cu soluții și recomandări au venit și oaspeții străini în prezentările lor.

Totodată, specialiști de la companiile EuroEM (România) și Energoresurs Invest (Ucraina), au vorbit participanților despre cele mai noi tendințe mondiale privind rețelele de canalizare, soluții tehnice și economice pentru depozitarea apei potabile, precum și în tratarea apelor reziduale și menajere și deversarea lor în circuitul acvatic (stații de epurare biologice, separatoare de grăsimi și hidrocarburi).

Participanții la seminar s-au arătat a fi foarte interesați de acest domeniu, deoarece aceasta este una dintre necesitățile primordiale ale cetățenilor. Iar pe final de sesiune aceștia au adresat mai multe întrebări referitoare la noile tehnologii propuse.

În cadrul seminarului vor veni cu prezentări specialiști de la companiile EuroEM (România) și Energoresurs Invest (Ucraina), care vor disemina practici de succes în domeniu. De asemenea, experții vor putea răspunde la toate întrebările participanților referitoare la noile tehnologii propuse.