Prima   -  Noutăți - În anul 2014 colaborarea moldo-polonă în dezvoltarea regională va avea continuitate

În anul 2014 colaborarea moldo-polonă în dezvoltarea regională va avea continuitate

   
19.12.2013   1567 Accesări  

Jolanta Chelminska, voevod al Voievodatului Lodz, Polonia și Marcel Răducan  ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor au discutat, în după amiaza zilei de ieri, despre relația de colaborare moldo-polonă în vederea promovării dezvoltării regionale în țara noastră. Discuțiile au avut loc în cadrul unei vizite de curtoazie efectuată de oficialul din Polonia la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

Printre subiectele abordate s-au numărat direcţiile de colaborare moldo-poloneză pentru anul 2014; susținerea experților polonezi în consolidarea capacităţii administraţiei publice în Republica Moldova, precum și recomandările experților polonezi în implementarea proiectelor.  

" Pentru  țara noastră Polonia reprezintă un exemplu în promovarea dezvoltării regionale. Suntem mulțumiți de sprijinul experților polonezi, iar experiența preluată de la ei ne va ajuta să implementăm eficient proiecte finanțate din fondurile europene" a menționat ministrul Marcel Răducan. De asemenea, ministrul a subliniat importanța și rolul susținerii Poloniei în parcursul european al țării noastre, menționînd că experții polonezi sunt dispuși să ne învețe din greșelile lor, oferind o colaborare bazată pe sinceritate, încredere și loialitate.  

La rîndul său, Jolanta Chelminska a precizat că partea poloneză este dispusă să își ofere experiența pe deplin pentru a susține Republica Moldova în parcursul său european și pentru a informa corect cetățenii țării noastre care sunt beneficiile implementării proiectelor cu finanțare din fonduri europene, inclusiv avantajele cooperării regionale. De asemenea, oficialul voievodatului a adresat o invitație oficială ministrului Răducan pentru a efectua acest schimb de experiență și de a învăță atît din practicile voievodatului Lodz cît și a altor voievodate cu care are o vastă experiență de colaborare.

Astfel, la finalul întrevederii, părțile au conchis că dialogul a fost eficient, iar în anul 2014 urmează să continue colaborarea cu Polonia, inclusiv schimbul de experiență și de bune practici în implementarea proiectelor concrete.

 

18 decembrie 2013

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor