Prima   -  Noutăți - La Nisporeni a fost construit un poligon pentru deșeurile menajere solide

La Nisporeni a fost construit un poligon pentru deșeurile menajere solide

   
20.12.2013   1939 Accesări  

Ieri, 19 decembrie, la Nisporeni a avut loc recepția finală a construcției poligonului pentru deșeurile menajere solide implementat de ADR Centru.

Asta după ce au fost înlăturate toate obiecțiile parvenite la recepția la terminarea lucrărilor din 29 noiembrie curent. Membrii comisiei au semnat procesul verbal de receptive finală a construcției poligonului, acesta fiind ultimul obiect construit în cadrul proiectului „ Salubrizarea localităților din raioanele Nisporeni, Strășeni și Călărași pentru un mediu curat și sănătos".

Acest proiect este unul din cele 5 proiecte aprobate spre finanțare din Fondul național pentru dezvoltare regională în 2010 în Regiunea de Dezvoltare Centru și constă în construcția unui poligon pentru depozitarea deșeurilor construit; achiziționat echipamentul tehnic necesar; extinderea Întreprinderii Municipale existente; creșterea capacităților angajaților Întreprinderii Municipale „Gospodăria de Alimentare cu Apă și Canalizare" Nisporeni; desfășutarea unei campanii publice de informare și conștientizare.

Obiectivul general a proiectului constă în ameliorarea calității resurselor naturale și a condițiilor de trai ale locuitorilor din 12 localități ale raionul Nisporeni, Strășeni și Călărași.

Proiectul se încadrează în prioritatea III a Strategiei de Dezvoltare Regională Centru „Îmbunătățirea factorilor de mediu și a atractivității turistice", masura 3.2. și reprezintă unul din cele 23 de proiecte aprobate în Documentul Unic de Program în RDC prin  HG nr 722 din 26.08.2010 pentru anii 2010 - 2012.

Finanțarea a fost asigurată din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională  cu suma de 12 411,32 mii lei pentru executarea lucrărilor în cadrul proiectului.