Prima   -  Noutăți - Întrebări și răspunsuri pentru specialiștii în managementul proiectelor

Întrebări și răspunsuri pentru specialiștii în managementul proiectelor

   
04.02.2014   1185 Accesări  

Pe parcursul a două  zile (31 ianuarie -1 februarie 2014), colaboratorii Ministerului Dezvoltării Regionale  și  Construcțiilor,  și specialiștii Agențiilor de Dezvoltare Regională Nord, Centru și Sud, au participat la un seminar de instruire în domeniul managementului proiectelor.  Sesiunea a fost organizată cu suportul GIZ și moderată de dl Valerian Bînzaru, șeful Direcției  Generale de Dezvoltare Regională din cadrul MDRC.            

Sesiunea a debutat cu o retrospectivă  a rezultatelor majore obținute în procesul de implementare a proiectelor de dezvoltare regională în anul 2013 și perspectivele pentru anul 2014. În cadrul seminarului au fost abordate subiecte generale, ce țin de normative și standarde ce reglementează procesul de elaborare a proiectelor în construcții, precum și specificul în cadrul proiectelor deaprovizionare cu apă și canalizare, drumuri publice,  gestionare a deșeurilor, turism și business. Specialiștii din cadrul MDRC au oferit detalii și recomandări și în cazul evaluării lucrărilor executate, prevederile  legale în domeniul calității construcțiilor.

Această initiativă a MDRC a fost  oportună și necesară, a oferit  răspunsuri și soluții la un șir de probleme, cu care se confruntă specialiștii în procesul de implementare a proiectelor, iar un ciclu de seminare - ar permite prevenirea și soluționarea eficientă a tuturor impedimentelor, parvenite în procesul de lucru.