Prima   -  Noutăți - Şedinţa de lucru cu aplicanții și managerii proiectelor de dezvoltare regională din Regiunea Centru

Şedinţa de lucru cu aplicanții și managerii proiectelor de dezvoltare regională din Regiunea Centru

   
10.02.2014   1214 Accesări  

La 7 februarie 2014, în orașul Ialoveni a avut loc o ședință de lucru la care au fost invitați toți aplicanții și managerii proiectelor de dezvoltare regională din Regiunea Centru.

Valerian Bînzaru, șeful DGDR al MDRC,  prezent la întrunire, a vorbit participanților despre proiectele noi aprobate spre finanțare și mijloacele financiare repartizate din FNDR pentru anul 2014. De asemeni s-a referit la impedimentele din faza următoare a documentației tehnice incomplete și expunerea în procedura de achiziții publice. Reprezentantul ministerului s-a referit și la responsabilitățile comune ale aplicanților, managerilor de proiect și ADR Centru pentru implementarea cu succes a proiectelor de dezvoltare regională.

De asemenea, Valerian Bînzaru a mai menționat că MDRC este disponibil pentru conlucrare și politica de dezvoltare regională este orientată spre dezvoltarea regiunilor țării.

Eduard Ungureanu, Șeful SMP al ADR Centru, a făcut o prezentare cu privire la gradul de pregătire a proiectelor pentru implementare în anul 2014.

De asemenea, Eduard Ungureanu  a dus la cunoștință participanților la ședință și Regulamentul cu privire la responsabilitățile și atribuțiile managerilor de proiecte.

Tudor Meșina, directorul ADR Centru a ținut să-i informeze pe cei prezenți despre obligațiunile aplicanților și partenerilor din cadrul proiectelor privind asigurarea durabilităților post-implementare pe perioada a 5 ani, conform Acordului de Parteneriat.

Astfel, participanții la întrunire au susținut ideea conlucrării eficiente dintre aplicanți, manageri de proiect și ADR Centru, precum și efectuarea ieșirilor în teren pentru monitorizarea proiectelor în derulare în vederea asigurării implementării unor proiecte calitative și durabile.