Prima   -  Noutăți - La Viena a avut loc ședința coordonatorilor pe domeniile prioritare SUERD

La Viena a avut loc ședința coordonatorilor pe domeniile prioritare SUERD

   
17.03.2014   1030 Accesări  

Cea de-a patra ședință a Punctelor Naționale de Contact (NCPs) și a Coordonatorilor Domeniilor Prioritare (PACs) din cadrul SUERD s-a desfășurat săptămîna curentă, la Viena.  

Evenimentul a avut loc  sub egida Comisiei Europene și a avut drept scop trecerea în revistă a activităților realizate de Coordonatorii naționali și coordonatorii pe priorități în anul 2013 în ceea ce privește implementarea proiectelor și realizarea planului de acțiuni propus.

De asemenea, fiecare coordonator național a relatat nivelul de implicare în procesul de programare a Programului Transnațional Dunărea.

La ședință au fost prezenți oficiali din cadrul instituțiilor responsabile pentru implementarea Strategiei UE pentru regiunea Dunării, reprezentanți ai Comisiei Europene (DG REGIO), coordonatori naţionali şi preşedinţi ai grupurilor de coordonare a domeniilor prioritare (NCPs și PACs) din cadrul SUERD, experți și membri ai corpului diplomatic acreditat la Viena.

Republica Moldova a fost reprezentată de Svetlana Rogov, șef al direcției relații internaționale și atragerea investițiilor, în numele coordonatorului național  al Strategiei UE pentru Regiunea Dunării din Republica Moldova.

Pe ordinea de zi a evenimentului au fost incluse: stadiul actual de implementare a SUERD și recomandările pentru implementarea cu succes a obiectivelor strategiei.

Printre principalele recomandări pot fi nominalizate: îmbunătățirea comunicării între țările participante la SUERD, realizarea planului de vizibilitate,  consolidarea structurilor naționale de implementare și sincronizarea eforturilor cu țările-membre ale SUERD, depunerea eforturilor adiționale pentru obținerea unor rezultate tangibile în contextul implementării diverselor proiecte și inițiative,   sensibilizarea publicului larg despre obiectivele și avantajele SUERD, precum și organizarea celui de al treilea Forum anual al SUERD care se va desfășura la Viena în iunie 2014.

Participarea la eveniment a reprezentantului din Republica Moldova s-a realizat cu sprijinul financiar al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

 

13 martie 2014

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor