Prima   -  Noutăți - Ședință de lucru în vederea determinării terenului pentru contrucția stației de balotare și sortare a deșeurilor în orașul Șoldănești

Ședință de lucru în vederea determinării terenului pentru contrucția stației de balotare și sortare a deșeurilor în orașul Șoldănești

   
04.04.2014   1415 Accesări  

Șoldănești, 3 aprilie 2014 - Specialiști din cadrul Secției managementul proiectelor (SMP) a ADR Centru au întreprins o vizită de clarificare la proiectul  "Îmbunătățirea sistemului integrat de management al deşeurilor solide în raioanele Șoldănești, Rezina și Florești". La întrunire au participat mai mulți consultanți ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), primarul or. Șoldănești, directorul Regia - Apă Șoldănești , proiectantul și coordonatorul  local de proiect.

În timpul vizitei a fost discutată aprobarea localului amplasării liniei de balotare și sortare procurate în cadrul proiectului, și punerea acesteia în funcțiune. Au fost propuse mai multe localuri de amplasare a liniei de balotare și sortare pentru ca în final să se decidă asupra amenajării halei din cadrul oficiului Regia - Apă Șoldănești. În următoarele zile va fi actualizat devizul de cheltuieli și se va purcede la elaborarea Regulamentului tehnologic de exploatare a stației de sortare.

Ulterior va fi organizată o sedință cu Inspectoratul Ecologic de Stat pentru a discuta posibilitatea aprobarii acestei variante. În cazul în care amenajare halei din cadrul oficiului Apa regie Soldanesti nu va fi aprobată de Inspectoratul Ecologic de Stat construcția stației de balotare se va realiza pe un teren alocat de primaria or. Șoldanești.

În cadrul aceleiași ședințe au fost discutate și responsabilitățile partilor  implicate în initierea procesului de colectare a deseurilor.