Prima   -  Noutăți - Al doilea atelier de lucru în domeniul planificării regionale în sectorul Drumuri regionale şi locale pentru Regiunea de dezvoltare Centru

Al doilea atelier de lucru în domeniul planificării regionale în sectorul Drumuri regionale şi locale pentru Regiunea de dezvoltare Centru

   
07.05.2014   634 Accesări  

Astăzi, 07 mai, a avut loc Atelierul de Lucru nr. II al Grupului Tehnic în domeniul infrastructurii drumurilor locale și regionale (DLR). Aceste ședințe se desfășoară cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, acordat în cadrul proiectului "Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova", gestionat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). De asemenea, aceste ședințe de lucru vin ca parte integrantă a planului de lucru al domeniului de intervenție 2 „Planificarea și programarea regională".

Pentru îmbunătățirea calității acestui document, la atelierul de astăzi au participat reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, ADR Centru, GIZ, APL-urilor din RDC, dar și a întreprinderilor de întreținere a drumurilor din Regiunea Centru.

Atelierul de lucru Nr. II s-a axat pe prezentarea rezultatelor și concluziilor privind Atelierul de lucru nr.1, examinarea Capitolului 1 al PSR privind analiza situației curente în sectorul DLR, discutarea în comun a criteriilor de identificare DRL, convenirea asupra unei abordări unice, precum și aplicarea practică a criteriilor într-un exercițiu participativ utilizînd harțile GIS.

Ședințele comune sînt organizate în vederea interacțiunii tuturor părților implicate în acest process pentru elaborarea unui document calitativ la nivel regional. Planul regional sectorial trebuie să fie corelat cu politica națională în domeniul drumurilor, care este promovată de Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor,  de reprezentantul acestei instituții de stat este present la fiecare dintre atelierele desfășurate.

De asemenea, aceste sesiuni se desfășoară cu sprijinul experților oferiți de GIZ, care asistă specialiștii locali în elaborarea acestui document strategic.

Primul atelier în acest domeniu a fost organizat pe 06 martie curent. Ca rezultat, a acestor întruniri se urmărește elaborarea Programului regional sectorial în domeniul DLR și a unui portofoliu de proiecte investiționale la nivel regional.