Prima   -  Noutăți - Întrevederea Ministrului Marcel Răducan cu E.S. Matthias MEYER, ambasadorul Germaniei în Republica Moldova

Întrevederea Ministrului Marcel Răducan cu E.S. Matthias MEYER, ambasadorul Germaniei în Republica Moldova

   
16.05.2014   911 Accesări  

Marcel Răducan, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor s-a întîlnit, în după amiaza zilei de ieri, 15 mai 2014, cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Germaniei în Republica Moldova, Matthias MEYER.

Oficialii au discutat despre ultimele detalii privind organizarea Conferinței  Internaționale "Depășirea disparităților regionale", care va avea loc pe 21-22 mai a.c. la Chișinău. De asemenea, Marcel Răducan a  menționat importanța evenimentului organizat cu suportul Guvernului Germaniei și a Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), în cadrul căruia se va discuta despre implementarea politicilor de dezvoltare regională - factorii cheie pentru succes.   În scopul obținerii unor rezultate tangibile, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a subliniat rolul schimbului de experiență privind dezvoltarea regiunilor, inclusiv bunele practici și lecțiile învățate, între factorii de decizie din țara noastră și practicieni din țările UE. 
Totodată, interlocutorii au mai discutat despre negocierile bilaterale cu Guvernul Germaniei care vor avea loc în luna iunie a.c privind posibila extindere a portofoliului de finanțare pentru proiectele de dezvoltare regională. Astfel, Marcel Răducan a mulțumit pentru suportul Guvernului Germaniei oferit pentru dezvoltarea regiunilor din țara noastră, inclusiv suportul financiar de circa 17 mln euro oferit pentru îmbunătăţirea serviciilor de apă şi canalizare, eficienţa energetică a clădirilor publice, îmbunătăţirea serviciilor de gestionare a deşeurilor solide în localitățile RM și asistență tehnică în domeniul vizat.  
La rândul său, E.S. Matthias Meyer a exprimat disponibilitatea poporului german de a susține în continuare dezvoltarea regională și parcursul european al Republicii Moldova.
 
16 mai 2014
Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor