Prima   -  Noutăți - Forumul Economic "Dezvoltare prin Cooperare Economică și Inter-instituțională", ediția I, Rezina

Forumul Economic "Dezvoltare prin Cooperare Economică și Inter-instituțională", ediția I, Rezina

   
21.05.2014   1059 Accesări  

Acest forum ține de impulsionarea dezvoltării relațiilor economice și interinstituționale în cadrul Euroregiunii "Siret-Prut-Nistru", Euroregiunii "Nistru", Regiunii de Dezvoltare Centru și alte localități din Romînia, Ucraina și Polonia, care nu sînt membri ale Regiunilor menționate. Promovarea Regiunii Centru pentru afaceri de succes, facilitarea relațiilor dintre oamenii de afaceri străini și locali.

''Delegaţia din Polonia s-a oferit să vină cu echipament medical pentru raionul Rezina şi să ne ofere suport. Angajaţii consiliului raional vor merge în Polonia pentru o perioadă de lungă durată ca să înveţe a scrie proiecte'', a spus preşedinte raionul Rezina, Eleonora Graur.

Potrivit viceministrului Economiei, Octavian Calmîc, forumul economic este un bun exemplu şi pentru alte localităţi.

''Sper că această experienţă va fi preluată şi multiplicată şi de alţi colegi, ai autorităţilor locale, şi va fi o bună platformă de comunicare între noi'',  susţine viceministrul Economiei, Octavian Calmîc.

Directorul Agenției de Dezvoltare Centru, Tudor Meșina, susține că asemenea evenimente vor impulsiona dezvoltarea economică a regiunii și vor crea condiții prielnice antreprenorilor locali de a prelua practice străine de administrare a afacerilor de success.

Participanții la acest eveniment au posibilitatea să stabilească relații și să încheie acorduri de colaborare în vederea preluării practicilor oaspeților din străinătate pentru dezvoltarea afacerilor în țara noastră.

Prima ediție a Forumului Economic întrunește un număr de  peste 300 de antreprenori şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din Ucraina, România, Polonia şi Moldova.