Prima   -  Noutăți - Ziua Ușilor deschise în Agenția de Dezvoltare Regională Centru

Ziua Ușilor deschise în Agenția de Dezvoltare Regională Centru

   
28.05.2014   1008 Accesări  

IALOVENI, 28 mai 2014. Participanții la cursul Dezvoltare Regională  și nemijlocit a Programei de instruire a personalului din cadrul autorităţilor administraţiei publice locale desfășurat de Academia de Administrare Publică, au vizitat Agenția de Dezvoltare Regională Centru, în cadrul evenimentului Ziua Ușilor Deschise la ADR Centru.

Scopul evenimentului a fost de a informa vizitatorii despre procesul dezvoltării regionale în Regiunea Centru, despre rolul și activitățile relevante ale agenției întru realizarea misiunii de bază, dar și promovarea regiunii centru înafara țării, în mod special, în țările membre UE și cele candidate.

Directorul agenției, Tudor MEȘINA a ținut să menționeze faptul că ușile ADR Centru sînt deschise tot timpul pentru toți doritorii de a face cunoștință cu politica de dezvoltare regional, cu proiectele care sînt în implementare, dar și cu perspectivele de realizare a ideilor de proiect.

Participanții la eveniment au vizitat de asemenea și sediul Centrului de Informare pentru autoritățile locale din RM, unde directorul Centrului, Krzysztof  Kolanowski, le-a vorbit oaspeților despre atribuțiile centrului, dar și facilitățile pe care le oferă acesta în stabilirea unor parteneriate cu organizații străine în vederea implementării unor proiecte de success.

Prezent la eveniment, reprezentantul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Igor MALAI, a vorbit oaspeților depre importanța impicării fiecărui cetățean, și mai ales a autorițăților locale în procesul de dezvoltare a localităților.

 Toate persoanele au primit materiale informative  relevantă despre agenție, regiune, dar și depre proiectele care se desfășoară în perimetrul regiunii centru.  Este o frumoasă tradiție să organizăm acest eveniment în primavara fiecărului an, în contextul Zilelor Uniunii Europene avînd colaborări fumoase cu un șir de state membre a UE, care vin cu susținere financiară în implementarea unor proiecte regionale.

Participanții la cursul Dezvoltare Regională  își vor continua, astăzi, în a doua parte a zilei, explorarea Regiunii de Dezvoltare Centru, la Costești, Ialoveni, unde vor avea și o sesiune de analiză regională privind domeniile prioritare de dezvoltare. Aceasta v-a consta într-un studiu de caz privind proiectul regional "Grup de producători și casă de ambalare pentru servicii moderne de marketing la export".

Oaspeții sînt reprezentanți ai autorițăților publice locale și s-au arătat interesați  de colaborări ulterioare cu Agenția de Dezvoltare Regională Centru pentru depunerea eforturilor commune în vederea diminuării disparităților regionale.