Prima   -  Noutăți - Forumul Economic Transfrontalier al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru are loc la Bălţi

Forumul Economic Transfrontalier al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru are loc la Bălţi

   
25.06.2014   979 Accesări  

Obiectivul forumului, găzduit de Municipiul Bălţi, constă în oferirea oportunităţilor reale pentru Republica Moldova, România, Ucraina, ţările baltice, Polonia, Italia şi spaţiul CSI de a stabili relaţii de cooperare între instituţii publice, întreprinderi şi agenţi economici pe linie economico-investiţională, culturală şi administrativă.

La forum au fost prezentate proiecte economice propuse spre implementare de administraţiile centrale, regionale şi locale din ţările menţionate, la care mediul de afaceri va găsi oportunităţi de conectare sau ajustare. Totodată, în cadrul forumului a fost inclusă componenta „business to business", fiind abordat, în primul rând, aspectul relaţional.

„Forumul Economic Transfrontalier impulsionează dezvoltarea relațiilor economice transfrontaliere la granița de est a Uniunii Europene. Totodată, prin acest proiect îmi doresc să repunem în valoare poziţia strategică a oraşului Iaşi la graniţa de est a Uniunii Europene. Această poziție geografică ne conferă posibilitatea de a fi o poartă de acces în procesul de interacţiune economică dintre Est şi Vest", a declarat Cristian Adomniței, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi şi totodată preşedintele Euroregiunii Siret-Prut-Nistru.

Joi, 26 iunie, în cea de-a doua zi a forumului transfrontalier, vor fi organizate o serie de vizite la obiective industriale și investiționalle din municipiul Bălți.

În prezent, în componența Euroregiunii Siret-Prut-Nistru intră judeţele Iaşi, Vaslui şi Prahova din România, iar din Republica Moldova - municipiul Bălţi şi raionale Ialoveni, Anenii Noi, Basarabeasca, Călărași, Căușeni, Cimişlia, Criuleni, Dubăsari, Florești, Hâncești, Leova, Nisporeni, Orhei, Rezina, Şoldănești, Soroca, Ștefan Vodă, Străşeni, Telenești, Ungheni, Făleşti, Glodeni, Sângerei, Râșcani şi Drochia.

Prima ediţie a Forumului Economic Transfrontalier a avut loc în perioada 17-18 iunie 2013 şi a fost găzduită de Consiliul Judeţean Iaşi (România), eveniment la care au luat parte peste 400 de participanţi din mediul economic, administrativ şi politic.

Detalii despre eveniment pe siteul www.adrnord.md, sau www.euroregiune.org - secţiunea FORUM 2014.