Prima   -  Noutăți - În Regiunea Centru se desfășoară Ediţia a V-a a Forumului Economic Regional

În Regiunea Centru se desfășoară Ediţia a V-a a Forumului Economic Regional

   
03.07.2014   1056 Accesări  

 Astăzi, la Ungheni se desfășoară ediţia V-a a Forumului Economic Regional, care are drept generic "Dezvoltare economică prin parteneriate durabile".

Forumul este organizat de către Agenţia de  Dezvoltare Centru și Consiliul Raional Ungheni, în parteneriat cu alte instituţii naţionale şi internaţionale.

            Președintele Consiliului raional Ungheni, Iurie Toma, a menționat în cuvîntul său de salut faptul că "Este deja o frumoasă tradiţie ca raionul Ungheni să găzduiască evenimente transfrontaliere şi regionale de anvergură". La Forum participă reprezentanţi ai administraţiei publice centrale, regionale şi locale, ai ambasadelor, sectorului asociativ privat, mediului de afaceri din România, Belarus, Ucraina, Polonia, Ungaria, Lituania, Estonia.

            Reprezentantul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Igor Malai, a salutat organizarea unor astfel de evenimente importante pentru dezvoltarea regiunilor țării subliniind faptul că asemenea activități sporesc crearea noilor parteneriate cu antreprenorii locali în vederea identificării unor idei și afaceri de succes.

            "Dezvoltare prin parteneriate durabile - este una dintre prioritățile de care ne conducem în activitatea pe care o desfășurăm. Acest eveniment, organizat anual crează noi oportunități de dezvoltare a regiunii Centru și ne bucurăm să constatăm faptul că după edițiile anterioare au fost stabilite relații frumoase", a menționat directorul Agenției de Dezvoltare Regională Centru, Tudor Meșina.

            Obiectivele majore ale Forumului ţin de promovarea şi susţinerea competitivităţii economice prin impulsionarea dezvoltării parteneriatelor  regionale puternice, prezentarea practicilor de succes şi facilitarea dialogului între toţi actorii implicaţi  în crearea unui mediu economic competitiv şi atractiv, cu o creştere economică durabilă şi cuprinzătoare.

            Astfel, agenda forumului include prezentări şi discuţii privind noi oportunităţi de dezvoltare a afacerilor, intensificare a parteneriatelor şi atragere a investiţiilor în regiune în contextul semnării Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, prezentări a agenţilor economici şi activităţi de tip business to business.

În a doua jumătate a zilei, programul include vizita delegaţiilor la agenţi economici de succes din regiunea Centru, unde participanții vor putea face schimb de experiență și practici pentru buna gestionare a unei afaceri.

 

FOTOGRAFII