Prima   -  Noutăți - Vizită de monitorizare la un șir de proiecte investiționale din RDC

Vizită de monitorizare la un șir de proiecte investiționale din RDC

   
15.07.2014   1030 Accesări  

Specialiștii din cadrul secției Managementul proiectelor a Agenției de Dezvoltare Regională Centru, responsabili de proiecte, au întreprins o vizită de monitorizare la cîteva proiecte în implementare din regiune.

 Astfel, la proiectul „Sporirea atractivităţii turistice a zonei Centru prin consolidarea patrimoniului existent" echipa a vizitat parcul  și întrările (indicatoarele) din Donici, Pocșești și Camencea din comuna Donici și parcul din s. Cucuruzeni,  r-nul Orhei. În cadrul deplasării a fost analizat nivelul de implementare a obiectelor, s-au dus dicuții cu diriginții de șantier, s-au pus sarcini de realizare cu succes a obiectivelor vizate.

Obiectivul general al acestui proiect constă în consolidarea eforturilor pentru ridicarea gradului de atractivitate investiţională şi creşterea imaginii turistice a localităţilor din zona Centru a ţării prin crearea traseului turistic „Drumul muzeelor".

Amintim că activitățile majore planificate pentru realizare în cadrul acestui proiect țin de renovarea muzeului cultural-literar din s. Donici,  amenajarea  parcurilor din Cucuruzeni, Donici, Codreanca, și trotuarelor din s. Donici, or. Orhei  și s. Sărătenii Vechi,r-nul. Telenești. Tot aici vor fi construite și indicatoarele din comunele Codreanca și Donici.

Suma totală pentru realizarea proiectului este de 5.639.490 lei, dintre care 4.969.490 lei au fost solicitați din Fondul Național de Dezvoltare Regională.

Echipa ADR Centru a vizitat și Spitalul regional Orhei, unde Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), implementează Proiectul-pilot "Creșterea eficienței energetice a Spitalului Regional Orhei". Pe data de 17 iulie se va desfășura recepția finală la obiectul "Reconstrucția acoperișurilor cu reorganizarea acceselor în blocul terapeutic a spitalului raional Orhei (gastrologie și terapie)" din cadrul aceluiași proiect.

FOTOGRAFII