Prima   -  Noutăți - Proiectele de dezvoltare regională din Raionul Ungheni

Proiectele de dezvoltare regională din Raionul Ungheni

   
24.07.2014   1234 Accesări  

După reparaţia capitală a Palatului de Cultură din or. Ungheni, după darea în exploatare a porţiunii de 2 km de drum nou, reabilitat din comuna Pîrliţa, urmează să ne bucurăm de reuşita unui alt proiect care va oferi posibilitatea de aprovizionare cu apă potabilă a 12 localităţi din raionul Ungheni - proiectul „Apeduct de grup pentru alimentarea cu apă a 12 localităţi, r-ul Ungheni"(grupul Mănoileşti).

Acesta a fost subiectul de discuţie, la şedinţa grupului de lucru, organizată în sala de şedinţe a Consiliului raional Ungheni la care au participat: preşedintele raionului Ungheni, dl Iurie Toma, directorul general ADR Centru, dl Tudor Meşină împreună cu întreg grupul de lucru ADR, antreprenorii (SRL „Polimer Gaz Construcţii", FCP „SOLDI" SRL), primarii a 5 localităţi din raion (CetireniUnţeşti, Floriţoaia Veche, Mănoileşti, Alexeevca), dl Ion Negură, director Î.M. „Apă Ungheni", dl Constantin Fuior, şef Secţia construcţii, gospodărie comunală şi drumuri, dl Mihai Lozinschi, director S.T.I. Ungheni „Apele Moldovei".

În alocuţiunea sa dl Iurie Toma a mulţumit echipei pentru prezenţă şi a oferit cuvîntul dlui Tudor Meşină, care a comunicat situaţia pe marginea lucrărilor. Astfel, dlui a menţionat, că este preconizat ca la jumătatea lunii august să înceapă testările, iar sarcina de bază este ca în luna septembrie, primii consumatori, şi anume obiectele de menire socială (şcolile, grădiniţele, ş.a.) să beneficieze deja de apă potabilă. Etapa următoare vizează desigur şi restul populaţiei.

Asociaţii acestui proiect (cele 5 primării şi Consiliul raional Ungheni) în curînd vor pregăti varianta finală a contractuli  care se numeşte „Societate Civilă", ce va permite livrarea apei potabile pe parcursul primului an, după care, etapa respectiv următoare, va fi trecută în responsabilitatea  operatorului „Apă Ungheni".

sursa: http://www.crungheni.md/