Prima   -  Noutăți - VIZITĂ DE MONITORIZARE A PROIECTELOR REGIONALE DIN RAIONUL ORHEI

VIZITĂ DE MONITORIZARE A PROIECTELOR REGIONALE DIN RAIONUL ORHEI

   
15.08.2014   1078 Accesări  

Pe parcursul zilei de ieri a fost efectuată o  vizită de evaluare a progresului de implimentare a proiectelor regionale din raionul Orhei. La ieșirea în teritoriu au participat Valerian Bînzaru, șeful Direcției generale dezvoltare regională (DGDR) din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), Tudor Meșina, directorul ADR Centru, și specialiști din cadul agenției.

Astfel, echipa de monitorizare a vizitat obiectivele din cadrul proiectului „Sporirea atractivităţii turistice a zonei Centru prin consolidarea patrimoniului existent" din comuna Donici, raionul Orhei.

 Obiectivul general al proiectului constă în consolidarea eforturilor pentru ridicarea gradului de atractivitate investiţională şi creşterea imaginii turistice a localităţilor din zona Centru a ţării prin crearea traseului turistic „Drumul muzeelor".

Prin realizarea acestui proiect vor fi executate lucrări de amenajare a 3 parcuri din localitățile Donici, Codreanca și Cucuruzeni prin construirea și amenajarea gardurilor, pavarea trotuarelor, sădirea florilor şi copacilor, instalarea bancilor și urnelor; construcția trotuarelor din Donici, Orhei și Sărătenii Vechi, reparația acoperișului la muzeul din Donici și amenajarea teritoriului aferent, construcția întrărilor în 5 localități din 2 comune- Donici și Codreanca-edificii cu numele localităţii.

De asemenea, echipa de monitorizare a participat la o ședință de lucru la proiectul ,,Îmbunătățirea eficienței energetice la spitalul regional Orhei". Aici s-a discutat despre izolarea termică a blocului Centrului Perinatal, reconstrucția rețele termice exterioare, instalarea punctelor termice individuale pentru IMSP "Spitalul Raional Orhei", precum și completarea sistemelor clasice existente de apă caldă menajeră cu colectoare solare.

Astfel a fost analizat progresul  execuției lucrărilor la fiecare proiect, fiind stabilite acțiunile imediat următoare în vederea asigurării implimentării eficiente a acestora.

FOTOGRAFII