Prima   -  Noutăți - Satele Sofia, Negrea și Bălceana din raionul Hîncești vor avea un sistem de canalizare centralizat

Satele Sofia, Negrea și Bălceana din raionul Hîncești vor avea un sistem de canalizare centralizat

   
17.09.2014   1250 Accesări  

Șeful sectiei Managementul proiectelor și specialistul responsabil de proiectul din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Centru au organizat ședința de transmitere a obiectului proiectului „Îmbunătățirea calității vieții populației rurale prin construcția sistemelor de apă potabilă și de canalizare, regionalizarea serviciilor comunale în satele din lunca rîului Lăpușnița, raionul Hîncești", către antreprenorul cîștigător în urma procedurii de achiziții publice.

La întrunire au participat aplicantul proiectului, primarul satului Sofia, și partenerii acestuia primarii satelor Negrea și Bălceana din raionul Hîncești.

Astfel, ADR Centru a transmis documentația tehnică și autorizația de construcție către antreprenor și a coordonat graficele de execuție a lucrărilor conform planului de activități din cadrul proiectului planificate pentru anul curent.

Pentru 2014, din Fondul Național de Dezvoltare Regională au fost alocați 5 milioane de lei. Suma totală pentru implementarea proiectului solicitată din FNDR este de circa 25 milioane lei.

Participanții la ședință au întreprins o vizită în teren, unde urmează să fie construite obiectivele principale din cadrul proiectului precum construcția unei stații de epurare, a două stații de pompare, 11543 m de rețele gravitaționale de canalizare și 4460 m de canalizare sub presiune.

În urma implementării proiectului circa 5 mii de locuitori ai satelor Sofia, Bălceana și Negrea vor fi asigurați cu servicii de evacuare și epurare a apelor uzate.