Prima   -  Noutăți - Drum nou pentru locuitorii din Vărzărești şi Nisporeni

Drum nou pentru locuitorii din Vărzărești şi Nisporeni

   
18.09.2014   1475 Accesări  

 Drumul Vărzărești - Nisporeni din Regiunea de Dezvoltare Centru a fost inaugurat, astăzi, 18 septembrie 2014, în prezența ministrului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Marcel Răducan, directorului Agenției de dezvoltare Regională Centru, Tudor Meșina, reprezentanților administrațiilor publice locale și a localnicilor.

"Este un drum local reabilitat, ce oferă posibilitatea tuturor doritorilor să se deplaseze către toate obiectivele turistice din raionul Nisporeni. Pentru localnicii din Vărzărești acest drum le scurtează accesul către centrul raional. Este o veste bună și pentru producătorii din acest raion pentru că  o infrastructură de drum modernă și durabilă sprijină dezvoltarea afacerii", a menționat ministrul Marcel Răducan. 

Pentru realizarea acestui proiect din  Fondul Național de Dezvoltare Regională au fost alocați cca 14 milioane de lei.

Construcția drumului Vărzărești - Nisporeni s-a realizat în cadrul proiectului regional „Dezvoltarea infrastructurii de transport pentru valorificarea potenţialului turistic a Regiunii de Dezvoltare Centru", implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Centru.

Prin realizarea acestui proiect s-a urmărit  creșterea lungimii drumurilor locale reabilitate cu 3 km, care va contribui la crearea unor comunități durabile și creșterea numărului de vizitatori la principalele obiective turistice a raionului Nisporeni.

O infranstructură mai bună va deschid noi oportunități pentru întreprinzătorii locali și va genera crearea noilor locuri de muncă pentru locuitorii regiunii. Totodată acest drum nou construit spre Mănăstrirea Vărzărești va contribui la dezvoltarea și creșterea potențialului turistic Regiunea Centru.

Acum autoritățile locale urmăresc includerea obiectivelor turistice din raion în rutele turistice naționale „Zona turistică Vest", care pînă la moment erau marginalizate din  cauza lipsei drumului de acces.

 

FOTOGRAFII