Prima   -  Noutăți - Primul Dialog în Dezvoltarea Regională

Primul Dialog în Dezvoltarea Regională

   
22.09.2014   999 Accesări  

În după amiaza zilei de vineri, 19 septembrie, s-a desfășurat prima ședință informală a partenerilor din domeniul dezvoltării regionale. 

Evenimentul a avut drept scop inițierea dialogului partenerilor din domeniu și stabilirea relațiilor mai strânse de cooperare dintre partenerii de dezvoltare, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Agențiile de Dezvoltare Regională din țara noastră.

La această primă întrunire au participat Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan, Ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, H.E Ulrike Maria Knotz, reprezentanți ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), USAID, Ambasadei Suediei, Delegației UE, Ambasadei României, Cehiei, Poloniei, Austriei, Franței, Slovaciei.

În cadrul dialogului a fost stabilit un mecanism eficient de coordonare a asistenței la nivel executiv, în afara factorilor politici, inclusiv purtînduse discuții despre extinderea portofoliului de proiecte și parteneri.  

După desfășurarea cu success a Primului Dialog în Dezvoltarea Regională  participanții la ședință au vizitat unul dintre proiectele în curs de implementare din Regiunea Centru. Este vorba despre proiectul  „GRUP DE PRODUCĂTORI ȘI CASĂ DE AMBALARE PENTRU SERVICII MODERNE DE MARKETING LA EXPORT".  Acest proiect prevede construcția unei Case de ambalare în s. Costești, Ialoveni și este implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Centru din Fondul Național de Dezvoltare Regională( FNDR). Suma totală pentru implementarea proiectului constituie 26,9 milioane lei, 14,9 milioane lei fiind solicitați din FNDR, iar 12 milioane lei fiind contribuția unui grup de producători locali.

Pentru anul 2014 în vederea implementării acestui proiect au fost alocați 7 000, 0 mii lei.

FOTOGRAFII