Prima   -  Noutăți - Antreprenorii din sudul țării au stabilit astăzi prioritățile de creștere economică ale regiunii

Antreprenorii din sudul țării au stabilit astăzi prioritățile de creștere economică ale regiunii

   
30.09.2014   960 Accesări  

Antreprenorii din sudul țării au stabilit astăzi prioritățile de creștere economică și dezvoltare ale regiunii, în cadrul unui forum regional organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, în comun cu Agenția de Dezvoltare Regională Sud, la Cimișlia.

La forum au participat Marcel Răducan, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, vicepremierul Andrian Candu, ministrul Economiei, alături de Excelența Sa Pirkka Tapiola, Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, reprezentanți ai ADR Centru, antreprenori din regiune, precum și reprezentanți ai delegațiilor din România, Slovacia, Germania etc.  

"Una din prioritățile dezvoltării regionale este susținerea antreprenorilor. Regiunea de Dezvoltare Sud are un potențial economic enorm, iar prin stabilirea parteneriatelor și realizarea proiectelor putem să dezvoltăm acest potențial economic", a subliniat, ministrul Marcel Răducan, în contextul interesului statului pentru un cadru economic stabil și productiv. 

Interesul pentru asigurarea unui climat economic al regiunii a fost transmis de către vicepremierul Andrian Candu. 

Excelența Sa Pirkka Tapiola a menționat că Acordul de Asociere deschide una din cele mai mari piețe economice pentru Republica Moldova. "Principiile UE presupun egalitatea de șanse pentru toți cetățenii, iar prin dezvoltarea regională putem asigura prosperitate țării voastre", a specificat Excelența Sa Pirkka Tapiola.

Forumul regional are menirea de a consolida cooperarea sectorului public cu cel privat şi a promova instrumentele de stimulare a activităţii economice în Regiunea de Dezvoltare Sud.

 

30 septembrie 2014

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor