Prima   -  Noutăți - Seminarul de totalizare a asistenței Agenției Elvețiene de Dezvoltare și Cooperare în Moldova și a Agenției Austriece de Dezvoltare

Seminarul de totalizare a asistenței Agenției Elvețiene de Dezvoltare și Cooperare în Moldova și a Agenției Austriece de Dezvoltare

   
22.10.2014   1170 Accesări  

Astăzi, 22 octombrie, se desfășoară Seminarul de totalizare a asistenței Agenției Elvețiene de Dezvoltare și Cooperare în Moldova (SDC) și a Agenției Austriece de Dezvoltare (ADA). La eveniment participă Ministrul Mediului Valentina Țapiș, viceministrul mediului Dorin Dușciac, Directorul de Cooperare SDC-Moldova Simone Giger, precum și Șeful Biroului de Coordonare a Cooperării Tehnice a Ambasadei Austriei în Moldova Gerhard Schaumberger.  

În cadrul evenimentului sînt prezentate și analizate rezultatele Studiului privind opțiunile potențiale de intervenție ale SDC și ADA în domeniul cadrului instituțional din sectorul apă și sanitație. În special fiind discutate detalii privind Sistemul de Management al Informației în Domeniul Apelor, Managementul Integrat al Resurselor de Apă în Moldov, dar și Managementul durabil al operatorilor în domeniul aprovizionării cu apă și canalizare.

În alocuțiunea sa, ministrul Valentina Țapiș a menționat că autoritatea centrală în domeniul protecției mediului a beneficiat de un suport constant și considerabil din partea  SDC și ADA, iar existența unui interes vădit din partea donatorilor în continuarea procesului de implementare a proiectelor reprezintă un adevărat succes.

La rândul lor, reprezentanții SDC și ADA au reconfirmat interesul pentru continuarea investițiilor în sectorul AAC, considerându-l unul esențial pentru dezvoltarea socio-economică a Republicii Moldova. În același context a fost menționat faptul, că Moldova a atins importante rezultate în procesul legislativ, actualmente fiind aprobate practic toate actele legislative și normative necesare pentru buna desfășurare a procesului de implementare a proiectelor de alimentare cu apă și sanitație.  

Tudor Meșina, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Centru, prezent la eveniment, a menționat faptul că practica partenerilor externi este un bun exemplu pentru Republica Moldova și pentru cei care vor să implementeze proiecte de succes în sectorul apă și sanitație. ”Numai prin efort comun, a tuturor structurilor care pot susține financiar realizarea proiectelor de dezvoltare, vom crea condiții de trai mai bune pentru locuitorii țării noastre”, a mai adăugat directorul ADR Centru.

 

Detalii: http://mediu.gov.md