Prima   -  Noutăți - CONCURS DE GRANTURI PENTRU COMUNITĂȚI RURALE DIN ȘOLDĂNEȘTI

CONCURS DE GRANTURI PENTRU COMUNITĂȚI RURALE DIN ȘOLDĂNEȘTI

   
22.10.2014   2668 Accesări  

Organizația HelpAge International în parteneriat cu Asociația "CASMED" anunță un concurs de selectare a comunităților și ONG-uri interesate de implementarea unui proiect de dezvoltare a serviciilor integrate de îngrijire socio-medicală la domiciliu și dezvoltarea voluntariatului cu participarea persoanelor în vârstă, pentru perioada 2015-2016. Programul este finanțat de Crucea Roșie din Elveția.

Scopul proiectului: dezvoltarea serviciilor integrate de îngrijire socio-medicală la domiciliu, și a voluntariatului în raionul Șoldănești. Scopul acestor servicii este de a îmbunătăţi calitatea vieţii persoanelor în vârstă şi de a preveni instituţionalizarea acestora prin dezvoltarea serviciilor alternative și a programului de îmbatrânire activă.

Metodologia de bază a activităţii HelpAge se axează pe grupurile de suport de la egal la egal (peer support groups) care presupune recrutarea de voluntarilor din rândul persoanelor în etate în calitate de experţi principali în aspectele legate de viaţa vârstnicilor și promovarea programului de îmbătrânire activă și sănătoasă.

 AO "CASMED" colaborează cu comunitățile pe principii de parteneriat, oferind 80% din costul proiectului, iar comunitatea va contribui cu 20% din costul proiectului. 

 Cine poate aplica? Organizații neguvernamentale, Primăriile și alte părți interesate, care își desfășoară activitatea într-o localitate rurală din raionul Șoldăneși, care doresc să acorde suport socio-medical persoanelor în vârstă din comunitățile în care activează, prin dezvoltarea serviciilor de îngrijire la domiciliu și prin voluntariat, cu participarea vârstnicilor. 

Pentru a participa la concurs, comunitățile interesate urmează să prezinte o scrisoare de intenție până la data de 10 decembrie 2014 la adresa de e-mail: tatiana.sorocan@helpageeca.org

 Pentru informații suplimentare puteți contacta:

AO HelpAge International

Tatiana Sorocan - tel: 022 225098, fax: 022 224672

Str. Bănulescu-Bodoni 57/1, of. 431, Chișinău, MD-2005 

AO "CASMED"

Natalia Postolachi - (231) 27674; 0695 60 259

str. Ștefan Cel Mare 19, ap.1-2, municipiul Bălți

Nota informativă:

Viziunea: HelpAge International ajută persoanele în vîrstă să-şi apere drepturile, să lupte împotriva discriminării şi a sărăciei, pentru a avea un trai decent, sigur, activ şi sănătos. Pentru mai multe detalii despre activitatea HelpAge vizitați www.helpage.org și www.helageeeca.org

Viziunea:CASMED asigură servicii sociale și medicale performante, satisfăcând cerințele beneficiarilor/pacienţilor, dezvoltându-se permanent, în mod inovativ şi proactiv. Pentru mai multe detalii despre activitatea CASMED vizitați pagina web www.casmed.md