Prima   -  Noutăți - Reprezentanții Departamentului de construcții GIZ în Regiunea de Dezvoltare Centru

Reprezentanții Departamentului de construcții GIZ în Regiunea de Dezvoltare Centru

   
23.10.2014   1088 Accesări  

În după-amiaza zilei de ieri, Antje Wemhöner și Jürgen Stäudel, reprezentanți ai Departamentului de construcții din Eschborn, oficiul central GIZ, Germania, au vizitat Agenția de Dezvoltare Regională Centru, unde au discutat cu reprezentanțul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Sergiu Cecan, și cu colaboratorii ADR Centru.

Această ședință se încadrează în vizita de monitorizare a proiectului GIZ "Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" pentru a verifica calitatea și supravegherea lucrărilor în cadrul inițiativelor de dezvoltar*e regională implementate pe teritoriul Republicii Moldova cu suportul Germaniei.

Reprezentanții Departamentului de construcții din Eschborn s-au arătat interesați de procedurile de depunere și selectare a proiectelor acceptate pentru implementare, dar și de modul în care se desfășoară procedurile de achiziții publice.

În cadrul ședinței s-a discutat despre experiența Agenției de Dezvoltare Regională Centru în realizarea proiectelor, precum și despre măsurile realizate și planificate pentru proiectele din domeniul eficienței energetic în implementare din Regiunea de Dezvoltare Centru.

Oaspeții însoțiți de reprezentanții ADR Centru și consultanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei au întreprins o vizită la Spitalul regional din Orhei, unde, cu suportul Germaniei, se implementează un proiect de sporire a eficienței energetică în clădirile publice.

În următoarele zile reprezentanții Departamentului de constructii GIZ vor întreprinde vizite și în celelalte Regiuni de Dezvoltare, iar la final vor face concluzii și recomandări pentru asigurarea calității lucrărilor în cadrul proiectelor de dezvoltare regională.