Prima   -  Noutăți - Regiunea de Dezvoltare Centru devine mai curată cu suportul partenerilor americani

Regiunea de Dezvoltare Centru devine mai curată cu suportul partenerilor americani

   
12.11.2014   1115 Accesări  

1500 de pubele pentru deșeuri menajere au fost donate locuitorilor orașului Ialoveni de către Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională. Ceremonia de transmitere a recipientelor a avut loc în ziua de 11 noiembrie, în fața Casei de Cultură din Ialoveni.

Scott Johnson, directorul Proiectului de Susţinere a Autorităţilor Publice locale (LGSP), a menţionat că Ialoveni, ca şi alte oraşe din Moldova, se confruntă cu provocări legate de gestionarea deşeurilor, iar containerele donate vor contribui la îmbunătăţirea calităţii deservirii în comunitate prin sporirea accesului cetăţenilor la serviciile de salubrizare.

Gheorghe Caracuian, primarul oraşului Ialoveni, în numele cetăţenilor a mulţumit poporului american pentru această contribuţie considerabilă şi necesară localităţii. Potrivit edilului, aceste 1500 de pubele şi cele circa 1000 de pubele alocate localităţii de către Fondul Ecologic Naţional, vor asigura în proporţie de 80 la sută necesitățile sectorului de case particulare din oraș.

La eveniment a fost prezent şi Alexandru Avdeev, reprezentant al Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru, care a menţionat faptul că acest suport al partenerilor străini va contribui semnificativ la îmbunătăţirea calităţii serviciilor de salubrizare din regiune.

Miercuri, 12 noiembrie, cu începere de la ora 11.00, în faţa primăriei oraşului Nisporeni, va avea loc înmânarea cheilor unui autogreder de către USAID LGSP.

Proiectul USAID de Susţinere a Autorităţilor Locale din Moldova va efectua o serie de donaţii de echipament specializat şi containere pentru gunoi Întreprinderilor Municipale din cele 32 oraşe partenere ale proiectului. Din resursele USAID au fost procurate:

-          8 maşini pentru transportul deşeurilor solide,

-          6 autogredere,

-          8 maşini de vidanjare,

-          2 maşini de intervenţie,

-          8 excavatoare,

-          3430 de containere pentru gunoi, metalice şi din plastic.

Ulterior, pe parcursul lunii noiembrie, vor avea loc mai multe lansări de acest fel în oraşele partenere ale LGSP.