Prima   -  Noutăți - Instituţiile de dezvoltare regională învață să formuleze mesaje cât mai simple pentru cetățeni și parteneri

Instituţiile de dezvoltare regională învață să formuleze mesaje cât mai simple pentru cetățeni și parteneri

   
15.11.2014   1003 Accesări  

Echipa Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcțiilor (MDRC) şi a celor trei Agenţii de Dezvoltare Regională (ADR) a participat la 14-15 noiembrie 2014 la o sesiune de instruire în domeniul comunicării interne şi externe. Exerciţiul a fost facilitat şi sprijinit financiar de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), prin intermediul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova".

Cursul de instruire s-a concentrat pe formularea mesajelor pentru cetățeni, mediul de afaceri, jurnaliști, astfel încât acestea să fie corecte, atractive și ușor de înțeles. Participanții la curs s-au antrenat în a scrie puncte de reper pentru discursuri, interviuri cu mass-media, au identificat subiecte de știre și au învățat cum să își promoveze politicile și proiectele la care muncesc zi de zi.

„Trainingurile de comunicare asigură o cunoaștere interpersonală și analiză detaliată a obiectivelor noastre instituționale. Vom insista cu astfel de instruiri, pentru a dezvolta capacitățile de comunicare ale angajaților", relatează viceministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Anatolie Zolotcov.

Din 2012, GIZ a facilitat desfășurarea anuală a unui curs de instruire dedicat comunicării interne şi externe. Prin asemenea sesiuni de formare, proiectul GIZ îşi propune să contribuie la creşterea capacităţilor partenerilor săi - Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor şi Agenţiilor de Dezvoltare Regionale - de a coordona şi de a monitoriza procesul de dezvoltare regională. Or, pentru aceasta e nevoie de crearea unui sistem eficient de comunicare, atât pe intern, cât şi extern.

Proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" este implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) şi este sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida), Ministerul Afacerilor Externe al României și Uniunea Europeană.