Prima   -  Noutăți - Parteneriat moldo-slovac privind implementarea proiectului „Dezvoltarea capacităţilor oraşelor privind planificarea urbană integrată în context regional”

Parteneriat moldo-slovac privind implementarea proiectului „Dezvoltarea capacităţilor oraşelor privind planificarea urbană integrată în context regional”

   
23.12.2014   806 Accesări  

Reprezentanţii Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru au efectuat în perioada 16-19 decembrie 2014, o vizită la Agenţia de Dezvoltare Regională Senec-Pezinok din Bratislava, Slovacia. În cadrul vizitei a fost semnat un contract de parteneriat privind implementarea proiectului „Dezvoltarea capacităţilor oraşelor privind planificarea urbană integrată în context regional". Proiectul va fi finanţat de către Agenţia Slovacă de Dezvoltare Internaţională (SlovakAid) şi va demara în perioada ianuarie 2015 - aprilie 2016. Obiectivul proiectului este de a dezvolta capacităţile oraşelor din Regiunea de Dezvoltarea Centru în planificare urbană integrată. În cadrul proiectului se va focusa pe dezvoltarea capacităţile oraşelor de a juca un rol mai important în dezvoltarea locală şi regională, precum şi pe împărtăşirea experienţei şi bunelor practici între oraşe similare.

Aplicant şi partenerul principal al proiectului este Agenţia de Dezvoltare Regională Senec-Pezinok, Republica Slovacă.

În cadrul proiectului sunt preconizate mai multe activităţi de transfer de cunoștințe și bune practici privind planificarea urbană integrată a experților slovaci și APL către instituții de dezvoltare regională şi APL-uri din Republica Moldova (RDC).

Reprezentanţii ADR Centru au participat la mai multe întrevederi cu părţile interesate în proiect, din cadrul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale, Agenţia de Dezvoltare Regională Komarno, primăria or. Senec precum şi partenerii de bază a proiectului Agenţia de Dezvoltare Regională Senec-Pezinok.