Prima   -  Noutăți - Vizită de monitorizare la fîntînile de captare construite în cadrul proiectului „Eliberarea izvoarelor râului Bîc în satul Temeleuți, raionul Călărași"

Vizită de monitorizare la fîntînile de captare construite în cadrul proiectului „Eliberarea izvoarelor râului Bîc în satul Temeleuți, raionul Călărași"

   
17.01.2015   980 Accesări  

Astăzi, 17 ianuarie 2015, reprezetanții ADR Centru au întreprins o vizită de monitorizare la fîntînile de captare construite în cadrul proiectului „Eliberarea izvoarelor râului Bîc în satul Temeleuți, raionul Călărași". Vizita fizică a fost planificată în urma ședinței de lucru desfășurate la data de 15 ianuarie curent în incinta ADR Centru la care au participat , aplicantul, responsabilul tehnic, autorul de proiect și operatorul economic care execută lucrările de construcție. Scopul întrunirii a fost stabilirea gradului de îndeplinire a modificărilor și completărilor din proiectul tehnic precum și stabilirea graficului de execuție pentru anul 2015. Vizita de astăzi s-a axat pe stabilirea calității de execuție a lucrărilor și comportarea construcției în perioada rece a anului.

Amintim că pe data de 30 aprilie 2014, a avut loc  lansarea proiectului „Eliberarea izvoarelor râului Bîc în satul Temeleuți, raionul Călărași", finanțat de Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) din Fondul Național de Dezvoltare Regională. Suma totală a proiectului actualizat constituie 5 350 786,85 lei.

Scopul acestui proiect este restabilirea volumului de apă în râul Bîc, precum și aprovizionarea cu apă potabilă de calitate a populației din s. Temeleuți, r. Călărași. În urma proiectului se va construi un sistem de aprovizionare cu apă potabilă în satul Temeleuți, iar izvorul rîului Bâc va fi eliberat, astfel majorându-se debitul de apă în râu.

Similar proiectului sus menționat are loc actualizarea și îmbunătățirea proiectelor de execuție, planurilor de implementare și a bugetelor la toate proiectele de dezvoltare regională care sînt realizate de către ADR Centru.

FOTO