Prima   -  Noutăți - Operatorii economici participă activ la procedurile de licitații publice pentru proiectele de dezvoltare regională

Operatorii economici participă activ la procedurile de licitații publice pentru proiectele de dezvoltare regională

   
20.01.2015   1134 Accesări  

De la începutul anului 2015 Agenția de Dezvoltare Regională Centru în colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei, au petrecut 3 proceduri de achiziții publice.

În cadrul acestora au fost depuse 21 de oferte, fapt care demonstrează interesul sporit al operatorilor economici pen­tru executarea lucrărilor în cadrul proiectelor de dezvoltare din Regiunea Centru. Astfel, la licitațiile publice desfășurate au fost înregistrate 8 oferte pentru proiectul "Creșterea eficienței energetice la spitalul regional din Orhei"și 13 oferte pentru proiectul "Îmbunătățirea eficienței energetice la spitalul regional din Nisporeni".

Proiectul de la Orhei prevede reconstrucția rețelelor termice exterioare și instalarea punctelor termice individuale la 11 blocurile ale spitalului. De asemenea, vor fi executate lucrări de izolare termică (etaj tehnic subsol) a blocului Centrului Perinatal.

Cel de-al doilea proiect prevede izolarea termică și reabilitarea exterioară a Blocului Chirurgical din cadrul IMSP "Spitalul Raional Nisporeni".

La moment Grupul de lucru evaluează ofertele propuse în cadrul procedurilor petrecute în perioada sus menționată.

Reprezentanţii întreprinderilor mici şi mijlocii au fost școlarizați pentru a putea prezenta la achiziţiile publice desfăşurate de Agenţiile de Dezvoltare Regională oferte mai profesioniste şi mai competitive.

În perioada octombrie-noiembrie 2014, au avut loc câte trei sesiuni de instruire pentru fiecare din cele trei regiuni de dezvoltare, Nord, Centru și Sud.

Suportul complementar pentru sectorul privat a fost acordat de compania de consultanţă Sequa, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova (CCI) și filialele sale locale. Trainingurile au loc cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, oferit în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova", implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor şi Agenţiilor de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Centru şi Sud.