Prima   -  Noutăți - Promovarea potenţialului de dezvoltare a Regiunii Centru în anul 2014

Promovarea potenţialului de dezvoltare a Regiunii Centru în anul 2014

   
25.01.2015   1219 Accesări  

În anul 2014 Agenția de Dezvoltare Regională Centru a organizat și participat la un șir de evenimente care au avut drept scop promovarea potenţialului de dezvoltare a Regiunii Centru.

Astfel, încă de la începutul anului a fost desfășurată Întrunirea regională cu tematica „Utilizarea fondurilor investiţionale în raionul Anenii Noi: Experienţe, practici şi oportunităţi de finanţare". Evenimentul a fost organizat, în martie 2014, de către Consiliul raional Anenii Noi în partneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) şi Centrul de Informare pentru Autorităţile Locale (CIAL). Scopul întrunirii a fost de a spori interesul reprezentanților APL şi societății civile față de diversele oportunități de finanțare. Oferindu-le exemple despre cum bunele capacități de dezvoltare și implimentare a unui proiect poate aduce beneficii localităţilor. Organizatorii au acordat mențiuni celor mai bune proiecte implementate în ultimii ani, care și-au dovedit durabilitatea și au crescut condițiile de viață a locuitorilor r-lui Anenii Noi.

Un alt eveniment important desfășurat în regiune a fost Forumul economic „Dezvoltare prin Cooperare Economică şi Inter-instituţională". Forumul a fost organizat în parteneriat cu ADR Centru, pe 20-21 mai 2014, în or. Rezina. Evenimentul s-a axat pe impulsionarea dezvoltării relațiilor economice și interinstituționale în cadrul Euroregiunii „Siret-Prut-Nistru", Euroregiunii „Nistru", Regiunii de Dezvoltare Centru și a unor localități din Romînia, Ucraina și Polonia, care nu sînt membri ale Regiunilor menționate. Promovarea Regiunii Centru pentru afaceri de succes, facilitarea relațiilor dintre oamenii de afaceri străini și locali.

Participanții la acest eveniment au avut posibilitatea să stabilească relații și să încheie acorduri de colaborare în vederea preluării practicilor oaspeților din străinătate pentru dezvoltarea afacerilor în țara noastră.

Pe 9 iunie 2014 la inițiativa Ministerului Economiei, Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului (MIEPO) în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agenția de Dezvoltare Regională Centru și Administrația publică a raionului Hîncești au organizat în cadrul Săptămînii investiţionale seminarul „Moldova Business Week 2014".

„Moldova Business Week" s-a desfășurat în perioada 5 - 12 iunie în toată țara, cu scopul de promovare a potențialului de export și de atragere a investițiilor în Republicii Moldova cuprinzînd mai multe evenimente majore, printre care Forul Exportatorilor, ședința Diplomatic Economic Club, Forul Economic Vienez, Conferința Investorilor Europeni și este adresat companiilor din țară, precum și mediului investițional internațional.

De asemenea, în vederea promovării potențialului regiunii și a localităților din componența acesteia s-a desfășurat cea de-a V-a ediţie a Forumul Economic Regional „Cooperare pentru dezvoltare". Aceasta a fost organizată de către ADR Centru și Consiliul raional Ungheni, în parteneriat cu alte instituţii naţionale şi internaţionale. La Forum au participat reprezentanţi ai administraţiei publice centrale, regionale şi locale, ai ambasadelor, sectorului asociativ privat, mediului de afaceri din România, Belarus, Ucraina, Polonia, Ungaria, Lituania, Estonia.

Agenția a fost partener și la organizarea ediției a II-a a Festivalului rîului Bîc „Iubeşte-ţi râul", desfășurat în septembrie 2014. Obiectivul evenimentului a fost de a susţine menţinerea unui mediu ambiant curat și sănătos pentru locuitorii Regiunii Centru.

ADR Centru a devenit partenerul festivalului prin acordarea suportului privind elaborarea materialelor promoţionale pentru festival.

În anul 2015 ADR Centru va continua să promoveze potenţialul socio-economic şi cultural al Regiunii de Dezvoltare Centru prin organizarea și participarea activă la evenimente regionale importante. Promovarea regiunii și creșterea condițiilor de trai a locuitorilor din centrul țării reprezintă  priorități de bază în activitatea noastră, iată de ce ținem să vă informăm despre fiecare eveniment în parte postînd cu regularitate nouăți și comunicate pe pagina oficială a agenției.