Prima   -  Noutăți - ADA va elabora un program de suport pentru dezvoltarea capacităților instituționale în sectorul managementului resurselor de apă.

ADA va elabora un program de suport pentru dezvoltarea capacităților instituționale în sectorul managementului resurselor de apă.

   
28.01.2015   980 Accesări  

Agenția austriacă de cooperare pentru dezvoltare (ADA) va elabora un  program de suport pentru dezvoltarea capacităților instituționale în sectorul managementului resurselor de apă. În cadrul unei întruniri, ieri, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor au fost discutate sarcinile de bază pentru elaborarea programului, scopul și obiectivele, inclusiv principalele rezultate așteptate.

"Am discutat despre  proiectele de dezvoltare regională în domeniul aprovizionării cu apă și canalizare și am nominalizat principalii actori în realizarea eficientă a proiectelor. De asemenea, am prezentat ariile de intervenție unde am avea nevoie de dezvoltarea capacităților pentru a identifica modalitatea  și metodologia de implementare, astfel, încît să asigurăm eficiența resurselor alocate și durabilitatea rezultatelor așteptate", a precizat Liviu Oboroc, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

"Vom realiza o evaluare politico-economică pentru a avea o situație reală a gestionării în domeniul apelor, un studiu al beneficiarilor și instituțiilor implicate pentru a stabili necesitatea intervenției la etapa actuală. Ulterior vom defini scopul, logica intervenției și a etapelor, perioada de timp, bugetul pentru program.  Au fost selectate 3 direcții de intervenție: sistemul informațional în domeniul resurselor de apă, managementul integrat și întărirea capacităților de management durabil al operatorilor din sectorul de aprovizionare cu apă", a subliniat Andreas Knapp, consultant internațional.

În cadrul dialogului ambele părți au concretizat că rezultatele așteptate sunt: nota conceptuală, ce va conține elementele cheie ale programului comun SDC/ADC și proiectul propunerii de proiect ce va fi însoțit o descriere logistică a bugetului estimat pentru proiect.

28 ianuarie 2015

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor