Prima   -  Noutăți - Franța va continua să susțină Republica Moldova în domeniul eficienței energetice

Franța va continua să susțină Republica Moldova în domeniul eficienței energetice

   
08.04.2015   1204 Accesări  

Astăzi, 8 aprilie 2015, Ion Stratulat, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a avut o întrevedere cu E.S Pascal Vagogne, Ambasadorul Franței în Republica Moldova și Benoît Gauthier, șef al Serviciului economic, Ambasada Franței la București.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre extinderea cooperării în domeniul eficienței energetice, despre asistența și consultanța în domeniul dezvoltării regionale oferită de Guvernul Franței pentru Republica Moldova, precum și despre colaborarea de viitor dintre aceste două țări. La ședință au mai participat de asemenea reprezentanți ai MDRC în persoana lui Valerian Bânzaru, șeful direcției generale Dezvoltare Regională și Gheorghe Croitoru, șeful direcţiei reglementări tehnico-economice, iar delegația franceză a mai fost reprezentată de Pavel Ambrosi, consilier pentru export în domeniul agricol.

Viceministrul Ion Stratulat și-a exprimat gratitudinea pentru asistența oferită de Guvernul Francez și a apreciat „încrederea pe care o manifestă Franța faţă de Republica Moldova mai ales prin intermediul proiectelor realizate în parteneriar cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor". În același timp, viceministrul a menționat și despre activitățile lansate de Guvernul Francez în ceea ce privește "creșterea capacității administrațiilor publice locale din țară, mai ales în domeniul eficienței energetice. Vom fi recunoscători dacă și pe viitor ne vom bucura de asistența și fondurile oferite de UE", a declarat Ion Stratulat. 

La rândul său, E.S Pascal Vagogne a menționat că Republica Moldova, odată cu semnarea Acordului de Asociere a beneficiat de asistență, schimb de exeperiență, consultanță și fonduri din partea UE, iar această practică va fi continuată și mai departe.

Totodată, delegația franceză a prezentat informații cu privire la organizarea seminarului în domeniul eficienței energetice, care va avea loc la București pe data de 4 iunie și la Chișinău pe data 5 iunie 2015. Potrivit lui Benoît Gauthier, șeful serviciului economic al Ambasadei Franței la București, în cadrul acestor seminare se va discuta despre "schimbul de experiență dintre experții din domeniul eficienței energetice, interacțiunea dintre administrațiile publice locale și organizațiile locale, problema finanțelor publice și a celei externe, precum și despre inovațiile în domeniul energetic".