Prima   -  Noutăți - Ateliere a Grupului de Lucru pe proiect în domeniul AAC în Regiunea Centru

Ateliere a Grupului de Lucru pe proiect în domeniul AAC în Regiunea Centru

   
30.06.2015   1201 Accesări  

Astăzi, 30 iunie curent, în sala de şedinţe a Consiliului raional Ungheni, cu suportul Ministerului Dezvoltării Regionale şi a Construcţiilor, Agenţiei de Dezvoltare Centru, dar şi a Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei ( GIZ), s-a desfăşurat Atelierul de Lucru în cadrul proietului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" şi ca parte integrantă a planului de lucru din cadrul „Planificarea şi programarea regională". Prin instituirea grupului de lucru are loc de fapt continuarea procesului de implementare a Programului Regional Sectorial de Alimentare cu Apă şi de Canalizare (AAC) pentru Regiunea Centru.

Scopul întîlnirii a fost de a prezenta rezultatele obţinute în procesul elaborării Studiilor de Fezabilitate în baza Conceptului de Proiect Viabil Ungheni, inclusiv: 1. Compartimentul tehnic (situaţia existentă şi propusă, planul investiţional, selectarea fazei I de implementare); 2. Compartimentul legal şi instituţional ( legislaţia, politicile din sector, cadrul instituţional; 3. Compartimentul financiar (finanţarea proiectului, accesabilitatea tarifului, recuperarea costurilor prin tarif, evaluarea tarifului).

Cei prezenți la întrunire au apreciat înalt activitatea Grupului de lucru și au convenit că numai prin imlicare activă vor reuși implementarea PRS-ului în regiune.

Un atelier similar s-a desfășurat la data de 26 iunie curent în orașul Călărași, iar în viitorul apropiat urmează să fie desfășurate în Hîncești și Ialoveni.

Amintim că pe data de 11 februarie 2015, Comisia Interministeriale în domeniul AAC a selectat 5 Concepte de proiecte viabile(CPV) sînt pentru raioanele Ialoveni, Hîncești, Călărași, Ungheni, Strășeni. Astfel, în RDC au foat formate 5 grupuri de lucru pe proiect, cîte unul pentru fiecare din cele 5 proiecte prioritizate.